Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΝΟΔΕ Αχαΐας: "Αρκετά πια με την κοροϊδία της Κυβέρνησης - Θέλουμε εξηγήσεις για τα διόδια"

Κ ριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό για το θέμα των έργων της Ολυμπίας Οδού, ασκεί η ΝΟΔΕ Αχαΐας της ΝΔ, με αφορμή την επικείμε...

Κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό για το θέμα των έργων της Ολυμπίας Οδού, ασκεί η ΝΟΔΕ Αχαΐας της ΝΔ, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Δυτική Ελλάδα. 
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Σε περιόδους ήδη σκληρής λιτότητας, η κοροϊδία περισσεύει από μεριάς των κυβερνόντων και του ίδιου του Πρωθυπουργού, που έχει βαλθεί να αποδείξει την ανικανότητα του.
Την ίδια ώρα που χιλιάδες συμπολίτες μας, ταλαιπωρούνται στην μετακίνησή τους στο εδώ και χρόνια εργοτάξιο της εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου, ο Πρωθυπουργός έρχεται αύριο στην περιοχή μας, για να κόψει την κορδέλα στο δρόμο που η παράδοσή του στο κοινό πάει από αναβολή σε αναβολή.
Και σαν να μην έφτανε η κοροϊδία αυτή, οι φωστήρες της κυβέρνησης σκοπεύουν να θέσουν σε λειτουργία των δύο εκ των τριών προβλεπόμενων σταθμών διοδίων, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τους πολίτες.
Στο τμήμα Κορίνθου-Πάτρας προβλέπονται τρεις σταθμοί διοδίων:
1.Κιάτου (σήμερα χρεώνει στη μία κατεύθυνση)
2.Νικολαίικων (Αίγιο ΝΈΟΣ  σταθμός)
3.Αραχωβίτικων (νέος σταθμός σε αντικατάσταση των διοδίων Ρίου, που σήμερα χρεώνουν την μια κατεύθυνση).
Σύμφωνα με τα όσα φαίνεται να σχεδιάζει το Υπουργείο Υποδομών, οι σταθμοί διοδίων Κιάτου και Αραχωβίτικων θα ξεκινήσουν να λειτουργούν αμφίπλευρα τον Νοέμβριο, χρεώνοντας τα ολοκληρωμένα κομμάτια του άξονα (προς 0,06 ευρώ/χλμ. για τα Ι.Χ.).
Με δεδομένο ότι η εθνική οδός Κορίνθου-Πάτρας είναι συνολικά  120 χλμ., η χρέωση, όταν λειτουργήσουν όλοι οι σταθμοί διοδίων στο σύνολο του δρόμου, θα είναι 7,20 ευρώ για τα Ι.Χ!
7,20 ευρώ για ένα δρόμο ο οποίος στην πλειοψηφία του παραμένει μακέτα και σε καμία περίπτωση σε συνάδει με την ασφάλεια ενός σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου!
Βέβαια, αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους «πρώτη φορά αριστερά».
Όπως δε δίστασαν να αυξήσουν τον ΕΝΦΙΑ (τον οποίο θα καταργούσαν), να κόψουν τις συντάξεις (τις οποίες δε θα άγγιζαν), να αυξήσουν τους φόρους (τους οποίους θα μείωναν), να φέρουν νέο μνημόνιο και κόφτη (ενώ θα έσκιζαν τα προηγούμενα), να συνθηκολογήσουν σαν ηττημένοι (ενώ θα χόρευαν στο ταψί όλη την Ευρώπη), τώρα προσθέτουν ακόμα ένα βάρος στην Ελληνική οικογένεια.
Και όλα αυτά για ποιο λόγο; Για το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς; Αυτό είναι το πλεονέκτημα τους; Επειδή δεν κυβέρνησαν ποτέ έχουν το δικαίωμα να επιβαρύνουν συνεχώς και αδιάλειπτα τα νοικοκυριά με νέα έξοδα;
Το πρωί της Παρασκευής, την ώρα που ο κ. Τσίπρας θα κόβει την κορδέλα στο νέο (ανολοκλήρωτο) έργο της κυβέρνησης, θα παρακινεί τους πολίτες να μην πληρώνουν;
Θα συγκεντρώσει άραγε πλάι του το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» και θα διαμαρτύρονται μαζί, για τα νέα διόδια;
Είναι υποχρέωση όλων μας πλέον, να τελειώνουμε με την χειρότερη κυβέρνηση του τόπου μας.
Αρκετά πια με την κοροϊδία, την αδιαφορία, την υπεροψία των κυβερνώντων που έχουν γαντζωθεί στις καρέκλες και θα κάνουν τα πάντα να παραμείνουν εκεί!
Ζητάμε άμεσα απαντήσεις από το Υπουργείο Υποδομών, σχετικά με το σχεδιασμό του για τη λειτουργία των νέων σταθμών διοδίων.
Θεωρούμε απαράδεκτο να αυξηθεί το κόστος μετακίνησης στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου από τη στιγμή που ο αυτοκινητόδρομος βρίσκεται σε διαδικασία κατασκευής.
Ας μας απαντήσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, την Παρασκευή που θα βρεθεί στην περιοχή μας ΑΝ  είναι δίκαιο και ηθικό να αυξηθεί το κόστος μετακίνησης σε ένα δρόμο ο οποίος δεν πληροί  προς στιγμήν τα ελάχιστα μέτρα ασφαλείας και άνεσης ενός σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.