Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καλαβρύτων απαντά στις διαμαρτυρίες Καλαβρυτινών κατά Φίλη

Ανακοίνωση για το κείμενο διαμαρτυρίας Καλαβρυτινών φορέων για τις δηλώσεις Φίλη ( δείτε το εδώ ) εξέδωσε ο Ο.Μ.ΣΥΡΙΖΑ Καλαβρύτων.  Η αν...

Ανακοίνωση για το κείμενο διαμαρτυρίας Καλαβρυτινών φορέων για τις δηλώσεις Φίλη (δείτε το εδώ) εξέδωσε ο Ο.Μ.ΣΥΡΙΖΑ Καλαβρύτων. 
Η ανακοίνωση έχει ως εξής
Με αφορμή την ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του Υπουργού Παιδείας Ν. ΦΙΛΗ δηλώνουμε τα παρακάτω:
Τιμούμε τη συνεισφορά του απλού κλήρου της εκκλησίας στους διαχρονικούς αγώνες του λαού μας για ελευθερία, πρόοδο και δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα όμως ιστορικό γεγονός που αποτελεί βαθιά πεποίθηση είναι και ότι η δεσποτοκρατούμενη εκκλησία διαχρονικά, έπαιξε αρνητικό ρόλο ταυτιζόμενη με καθεστωτικές νοοτροπίες, τόσο στα δύσκολα χρόνια της κατοχής όσο και την περίοδο της χούντας. Πόσο μάλλον σήμερα σε κρίσιμες για τη χώρα στιγμές, παρακολουθώντας την αντίδραση της απέναντι σε όλες τις προσπάθειες του Υπ. Παιδείας σχετικά με  την εναρμόνιση της διδασκαλίας των θρησκευτικών στα σύγχρονα κοινωνικά και επιστημονικά δεδομένα.  Προκαλεί δε και έκπληξη αυτή η ενορχηστρωμένη επίθεση ενάντια στις δηλώσεις του  Ν. ΦΙΛΗ από μερίδα Καλαβρυτινών συλλόγων αλλά και τον δήμαρχο Καλαβρύτων ο οποίος δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία όταν χρειάστηκε να στεγαστούν πρόσφυγες στο δήμο μας. Μήπως άραγε συντάσσονται και με την πρόσκληση του Αμβροσίου εκπροσώπου των πεπαλαιωμένων αντιλήψεων και της συντήρησης, να χτυπήσουν και στα Καλάβρυτα οι καμπάνες για την αλλαγή του προγράμματος του μαθήματος των θρησκευτικών;
Η υπεύθυνη και συντεταγμένη πολιτεία είναι σε θέση και έχει την ανάλογη εξουσία από και για το λαό προκειμένου να μπορεί να χειριστεί χωρίς εξωτερικές, αντιεπιστημονικές και αναχρονιστικές παρεμβάσεις στην πολιτική ζωή της χώρας αποπνεόμενες από  τη συντήρηση, την ολιγαρχία και κάθε λογής κατεστημένο το οποίο συνεχώς και  διαχρονικά  καπηλεύεται την πρόοδο του λαού μας επιδιώκοντας να τον εγκλωβίσει σε θρησκοληπτικά ή μικροπολιτικά δεσμά.
Πάγια και διαχρονική θέση της αριστεράς είναι ο ενεργός διαχωρισμός του κράτους από τον εναγκαλισμό της εκκλησίας και την ουσιαστική εκκοσμίκευση της κοινωνίας, την προώθηση της ανεξιθρησκίας και της πολυπολιτισμικότητας στη χώρα μας.
Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΛΒΡΥΤΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.