Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας

Φ ονικά αποδείχθηκαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώνονται από χθες σε ολόκληρη τη χώρα. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος της Κα...

Φονικά αποδείχθηκαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώνονται από χθες σε ολόκληρη τη χώρα.
Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος της Καλαμάτας μία γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν εγκλωβίστηκε στο πλημμυρισμένο σπίτι της στην Καλαμάτα.
Η γυναίκα ήταν άτομο με κινητικά προβλήματα και έχασε τη ζωή του σύμφωνα με πληροφορίες στη περιοχή Πήδημα μετά από τη θεομηνία, που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας τα ξημερώματα.
Την ίδια ώρα πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας tharrosnews.gr, αναφέρουν ότι ένας ακόμα άντρας παρασύρθηκε από τον ποταμό Ξερίλας στην περιοχή της Θουρίας.
Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης επί ποδός παραμένει ακόμα και σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, έχοντας δεχθεί εκατοντάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια -υπόγεια και ισόγεια- κυρίως στον δήμο Θερμαϊκού.
Σε περισσότερες από 200 περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική για να βοηθήσει κυρίως ηλικιωμένους, προκειμένου να απομακρυνθούν από ισόγεια σπίτια, ενώ φερτά υλικά, πέτρες και χώματα, συνθέτουν το σκηνικό σε πολλούς δρόμους που δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες νερού.
Αυτή την ώρα κλειστός είναι ο επαρχιακός δρόμος Επανομής- Ν. Μηχανιώνας, στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου με Βάρναλη και γίνεται άντληση των συσσωρευμένων υδάτων προκειμένου να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.

Μεγάλα προβλήματα στους Μολάους
Από την ισχυρή νεροποντή που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης, στην ευρύτερη περιοχή των Μολάων στην ανατολική Λακωνία, ανέβηκε η στάθμη των νερών, στην εθνική οδό Σπάρτης - Μονεμβασιάς και τα προβλήματα εστιάζονται από την περιοχή της Γκαγκανιάς έως το χωριό της Συκιάς. Μαζί με τα νερά το οδόστρωμα γέμισε με λάσπες, χώματα και σε αρκετά σημεία ο δρόμος έγινε αδιάβατος.

Προβλήματα στον Βόλο
Σφοδρή καταιγίδα σάρωσε το απόγευμα της Τρίτης την ευρύτερη περιοχή του Βόλου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις συγκοινωνίες, στις επικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση. Η κακοκαιρία που έπληξε τον Βόλο, πλημμύρισε δρόμους, όπως στην Νεάπολη και μπροστά στην ΑΓΕΤ - Ηρακλής, όπου με μεγάλη δυσκολία περνούσαν τη  λίμνη τα αυτοκίνητα. Χωρίς τηλέφωνα, έμειναν για περισσότερες από 4 ώρες το κέντρο και οι ανατολικές περιοχές του Βόλου.
Από τις 6 το απόγευμα της Τρίτης, χωρίς ηλεκτροδότηση έμειναν οι περιοχές Άναυρος, Νέα Δημητριάδα, Αστέρια, Αγριά και Λεχώνια, όπως και χωριά του Νοτίου Πηλίου. Δεκάδες φωτεινοί σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να επιταθεί το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Βόλου.

Πτώσεις δέντρων στην Ηλεία
Πλημμυρικά φαινόμενα και πτώσεις δένδρων έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει περιοχές της Ηλείας.  Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην πόλη του Πύργου και τα γειτονικά χωριά, όπου λόγω της έντονης βροχόπτωσης, αλλά και της υπερχείλισης χειμάρρων, καταγράφηκαν πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα.
Περιορισμένες πλημμύρες, κυρίως σε δρόμους, καταγράφηκαν και στην Κυλλήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.