HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΟΥΜΕΝΑ: Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Θυρανοίξια (εγκαίνια) του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στα Δουμενά Καλαβρύτων πρταγματοποιήθηκαν χθες Σάββατο 10 Σεπτεμβρί...

Θυρανοίξια (εγκαίνια) του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στα Δουμενά Καλαβρύτων πρταγματοποιήθηκαν χθες Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου Τα θυρανοίξια τέλεσε ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικηθύρων κ. Σεραφείμ, πνευματικό τέκνο του Μακαριστού Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων κυρού Κωνσταντίνου Σακελλαρόπουλου, ο οποίος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Δουμενά.
Μετά την τελετή των εγκαινίων,προσφέρθηκαν,από το Σύλλογο Δουμενιωτών, καφές, γλυκά και φαγητό, σε όλους όσους παραβρέθηκαν και ακολούθησε μεγάλο γλέντι.
Το παρών έδωσε και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς ο οποίος σημειώνει:
"Τελέσθηκαν τα εγκαίνια (θυρανοίξια), του Ιερού Ναού- όμορφο εξωκκλήσι των Αγίων, Κωνσταντίνου και Ελένης, στην καταπληκτική τοποθεσία "πλάτανος",της κοινότητας Δουμενών του Δήμου Καλαβρύτων.Την τελετή των εγκαινίων,τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικηθύρων κ. Σεραφείμ,πνευματικό τέκνο του Μακαριστού Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων κυρού Κωνσταντίνου Σακελλαρόπουλου,ο οποίος,καταγόταν,είχε γεννηθεί και μεγαλώσει, στα Δουμενά. Ο Μακαριστός Κωνσταντίνος Σακελλαρόπουλος,εκ των Δουμενών,πρόβαλε το όνομα των Καλαβρύτων και είχε επιτελέσει μεγάλο θρησκευτικό, εκκλησιαστικό και κοινωνικό έργο,στις Μητροπόλεις, όπου υπηρέτησε και είχε ως όνειρό του, τη δημιουργία του Ιερού Ναού,στην τοποθεσία, αυτή,των Δουμενών, ένα όνειρό του το οποίο χάρις στην πρωτοβουλία και στις ενέργειες των κατοίκων των Δουμενών(κοινότητας και συλλόγου),έγινε πραγματικότητα."
φωτό Γ.Λαζουράς

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.