HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το σχέδιο αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας - Τι προβλέπει για Καλάβρυτα και Αχαΐα

Το σχέδιο για την αναδιάταξη-αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσίασαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα, 22 ...

Το σχέδιο για την αναδιάταξη-αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσίασαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου 2016, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.
Το νέο σχέδιο περιλαμβάνει κατάργηση και συγχώνευση αστυνομικών τμημάτων και υπηρεσιών, ενίσχυση των ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος) με αστυνομικούς που φεύγουν από την υπηρεσία επισήμων, απορρόφηση των τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών στις Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας των νομών της περιφέρειας, δημιουργία τετραψήφιου αριθμού για την ψυχολογική στήριξη των αστυνομικών και δημιουργία ενιαίου κέντρου πληροφοριών. 

Για την Αχαΐα προβλέπεται η ίδρυση Διεύθυνσης Ασφάλειας Αχαΐας και Τμήματος Άμεσης Δράσης Πάτρας αλλά και η διατήρηση της Τροχαίας αυτοκινητοδρόμων.
Για τα Καλάβρυτα, όπως είχαμε σημειώσει παραμένουν τα Αστυνομικά Τμήματα (Καλάβρυτα και Κλειτορία) 

Το σχέδιο για την Αχαϊα αναφέρει τα εξής:
1.Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:
α. Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών,
β. Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών,
γ. Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών,
δ. Τμήμα Τροχαίας Πατρών,
ε. Τμήμα Μεταγωγών – Δικαστηρίων Πατρών,
στ. Τμήμα Άμεσης Δράσης Πατρών.
ζ. Αστυνομικό Τμήμα Αιγιαλείας,
η. Τμήμα Ασφάλειας Αιγιαλείας,
θ. Αστυνομικό Τμήμα Ερυμάνθου,
ι. Αστυνομικό Τμήμα Καλαβρύτων,
ια. Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Αχαΐας,
ιβ. Τμήμα Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας,
ιγ. Αστυνομικό Τμήμα Κλειτορίας,
ιδ. Αστυνομικό Τμήμα Ακράτας και
ιε. Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Αχαΐας

2.Έδρα των Υπηρεσιών της προηγούμενης παραγράφου ορίζεται, αντίστοιχα, ο ομώνυμος δήμος πλην των περιπτώσεων ιγ΄ έως και ιε΄, των οποίων ως έδρες ορίζονται η δημοτική ενότητα Κλείτορος (Κλειτορίας) του δήμου Καλαβρύτων, η δημοτική ενότητα Ακράτας του δήμου Αιγιαλείας και η δημοτική ενότητα Αιγίου του δήμου Αιγιαλείας, αντίστοιχα.
To υπουργείο εκτιμά οτι από τις 17 υπηρεσίες στην Δ.Α. Αχαΐας (από τις 21 που υπάρχουν σήμερα) θα εξοικονομηθούν 137 αστυνομικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.