HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΑΦΝΗ: Επιστολή αγανάκτησης του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Δάφνης Καλαβρύτων

Ανοικτή επιστολή με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Δάφνης Καλαβρύτων ζητώντας αυτονόητα και κεκ...

Ανοικτή επιστολή με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Δάφνης Καλαβρύτων ζητώντας αυτονόητα και κεκτημένα συνταγματικά δικαιώματα για την εκπαίδευση των παιδιών της ούτως η άλλως παραμελημένης επαρχίας.
Η Επιστολή έχει ως εξής:
ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΧΑΙΑΣ
Αξιότιμοι κύριοι
Είμαστε γονείς παιδιών που φοιτούν στο Γυμνάσιο Δάφνης και αναγκαζόμαστε, δυστυχώς, για μια ακόμη φορά να απευθύνουμε έκκληση προς εσάς ζητώντας αυτονόητα και κεκτημένα δικαιώματα όχι για μας αλλά για τα παιδιά μας τα οποία ΚΑΙ εσείς, μαζί με άλλους ‘‘αρμοδίους’‘, αντιμετωπίζετε διαρκώς σαν παιδιά ενός κατώτερου θεού.
Συγκεκριμένα
To σχολείο μας για μια ακόμη χρονιά, και παρά τις θριαμβευτικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, υπολειτουργεί ή αληθέστερα δεν λειτουργεί καθόλου! Όλες τις προηγούμενες χρονιές φροντίζατε να επανδρώνετε πλήρως τα σχολεία των αστικών κέντρων και εν συνεχεία, αν περίσσευαν εκπαιδευτικοί, τους στέλνατε στα σχολεία μας. Φέτος δεν σας περίσσεψε κανείς! Τα παιδιά μας χάνουν κάθε χρόνο το σημαντικότερο τρίμηνο του έτους, το πρώτο, με τις απίστευτες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις διορισμών και τις συνεχείς εναλλαγές και μετακινήσεις καθηγητών. Αποτέλεσμα όλης αυτής της εξόφθαλμα ρατσιστικής συμπεριφοράς απέναντι σε μας και τα παιδιά μας είναι να συσσωρεύονται απίστευτα κενά που δεν καλύπτονται ποτέ και τα παιδιά μας να καλούνται να βγουν στην ζωή, στην κοινωνία αλλά και στην διεκδίκηση μιας θέσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς τα απαραίτητα εφόδια. Άλλα σχολεία, σε περιοχές ευνοημένες, λειτουργούν άψογα και απολαμβάνουν πλήρες ωράριο, μονίμους και εμπείρους καθηγητές, καθηγητές ειδικοτήτων και στο δικό μας σχολείο που βρίσκεται σε μια απομονωμένη και χωρίς πνευματικές και πολιτιστικές ευκαιρίες περιοχή, τα πάντα υπολειτουργούν! Τα δικά μας τα παιδιά ξεκινούν την σχολική χρονιά λίγο πριν ή και λίγο μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων με καθηγητές που έχουν πολλές αντιξοότητες να αντιμετωπίσουν και που καλούνται να διδάξουν μαθήματα που δεν ανήκουν στην ειδικότητά τους με αποτελέσματα, παρά τον ηρωισμό τους, πενιχρά και ουσιαστικά καταστροφικά για τα παιδιά μας.
Σας υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά ότι τα παιδιά μας λόγω της ιδιομορφίας του τόπου έχουν πολύ λιγότερες, ούτως ή άλλως, ευκαιρίες και ερεθίσματα και το σχολείο οφείλει να κλείνει και όχι να διευρύνει την ‘‘ψαλίδα‘‘ αυτή.
Φέτος και ενώ ήδη έχουν παρέλθει 10 ημέρες από την έναρξη του έτους τα παιδιά μας αναγκάζονται να πηγαίνουν στο σχολείο καθημερινά για ένα δίωρο μαθημάτων που συνήθως είναι η γυμναστική και η πληροφορική, μαθήματα που θεωρούνται δευτερεύοντα. Και όλα αυτά σε έναν τόπο που τα περισσότερα διαμένουν σε άλλα , μακρινά πολλές φορές χωριά, με συνέπεια να αναγκάζονται για τέσσερεις ή και πέντε ώρες να περιφέρονται ‘‘αδέσποτα‘‘ ή οι γονείς να εγκαταλείπουμε τις υποχρεώσεις μας, να χρεωνόμαστε και το κόστος και να αναγκαζόμαστε σε διαρκή δρομολόγια και μετακινήσεις.
Κύριοι
Δεν στέλνουμε τα παιδιά μας για τουρισμό στο σχολείο ούτε για να διδαχθούν από τις καφετέριες και τα μπαρ την ασωτία, τα στέλνουμε για να εκπαιδευτούν και να γίνουν χρήσιμοι άνθρωποι για το κοινωνικό σύνολο.
Απαιτούμε λοιπόν την άμεση επάνδρωση του σχολείου μας με καθηγητές όλων των ειδικοτήτων που θα σεβαστούν την αποστολή τους και θα εκ-παιδεύσουν με ζήλο και αφοσίωση τα παιδιά μας που είναι η ελπίδα και το μέλλον μας. Δεν θα ανεχθούμε άλλο ούτε τον ρατσισμό σας ούτε την ανευθυνότητα σας και σας δηλώνουμε ότι από αύριο δεν θα στέλνουμε τα παιδιά μας στο δίωρο σχολείο σας. Οφείλετε ή να λειτουργήσετε το σχολείο ή να αναλάβετε την ευθύνη σας και να μας πείτε ξεκάθαρα ότι αδυνατείτε να το πράξετε και να το κλείσετε μέχρι να είστε σε θέση να το λειτουργήσετε σαν σχολείο του πολιτισμένου κόσμου.
Βέβαιοι ότι θα συλλάβετε και την αγωνία μας και το δίκαιο των αιτημάτων μας περιμένουμε άμεσα να αναλάβετε τις ευθύνες σας και επιφυλασσόμαστε για κάθε θεμιτή και νόμιμη ενέργεια που θα δικαιώσει εμάς και τα παιδιά μας.
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΔΑΦΝΗΣ
Κοινοποίηση: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού
Βουλευτές του Νομού Αχαιας
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Διαδίκτυο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.