Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΥπΑΑΤ: 670.000 στρέμματα έναντι συμβολικού τιμήματος σε αγρότες και συνεταιρισμούς

Τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν δημόσια αγροτικής γη έκτασης μεγαλύτερης των 670.000 στρεμμάτων έναντι συμβολικού τιμήματος δίνει σε περίπ...

Τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν δημόσια αγροτικής γη έκτασης μεγαλύτερης των 670.000 στρεμμάτων έναντι συμβολικού τιμήματος δίνει σε περίπου 30.000 αγρότες και συνεταιρισμούς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα καταγραφή το ΥπΑΑΤ και οι εποπτευόμενοι φορείς του έχουν στην κυριότητά τους:
- Πάνω από 670.000 στρέμματα αγροτικών εκτάσεων
- 2.500 στρέμματα αστικών οικοπέδων
- 75.000 στρέμματα δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων.
Στο μεταξύ, βρίσκεται σε εξέλιξη η καταγραφή των κτιριακών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού που έχουν σχέση με την παραγωγική αγροτική δραστηριότητα, ενώ μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής θα εισφέρει στον Οργανισμό η περιουσία αυτή.
Στόχος του εν λόγω Οργανισμού, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, είναι η αξιοποίηση της περιουσίας για τη στήριξη της αγροτικής δραστηριότητας.
Οι δημόσιες εκτάσεις θα δίδονται με μακροχρόνια ενοικίαση στο πλαίσιο των σχεδίων βελτίωσης του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, θα μπορούν να καλλιεργούνται για ζωοτροφές ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής και εκτιμάται ότι με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει λύση με τη νομιμοποίηση καταπατημένων έναντι εσόδων του Δημοσίου.
Η δημιουργία του Οργανισμού υπήρχε το νόμο για τους συνεταιρισμούς ωστόσο τώρα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.
Συγκεκριμένα το επόμενο διάστημα θα γίνει:
Α. Έκδοση τριών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης για έγκριση του Καταστατικού του Οργανισμού, το διορισμό μελών Δ.Σ. και τον προσδιορισμό αμοιβών και αποζημιώσεων.
Β. Σύγκληση 1ης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων για έγκριση του Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Σχεδίου του Οργανισμού.
Γ. Έκδοση Προεδρικού Διατάγματος ύστερα από πρόταση των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης για την πρώτη παραχώρηση δημόσιας περιουσίας και καθορισμό της διαδικασίας παραχώρησης των αγροτικών ακινήτων, γαιών και εξοπλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.