Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΛΥΚΟΥΡΙΑ: Πρακτικό Συνεδρίασης Τοπικού Συμβουλίου Λυκούριας (26/08/2016)

Μετά από πρόσκληση του προέδρου, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Λυκούριας στις 26/08/2016 και ώρα 22:30, στην αίθουσα Θαν...

Μετά από πρόσκληση του προέδρου, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Λυκούριας στις 26/08/2016 και ώρα 22:30, στην αίθουσα Θανάση Σβίγγου, έχοντας πλήρη απαρτία.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος ευχαρίστησε για την εθελοντική προσφορά:
1.  τον κ. Θανάση Σβίγγο, τοπικό σύμβουλο της κοινότητας για την καθημερινή του απασχόληση στην κατανομή του νερού ύδρευσης, τον έλεγχο για ορθολογική χρήση και την αποφυγή υπερκατανάλωσης (πότισμα περιβολιών, χρήση νερού για άρδευση κλπ). Στο τέλος του καλοκαιριού θα γίνει συνολική εκτίμηση της κατανάλωσης και για τους τυχόν υπερκαταναλωτές θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα από τον Δήμο Καλαβρύτων.
2.  τον κ. Χρήστο Π. Δρούλια για την ανακαίνιση του μνημείου των πεσόντων στην κεντρική πλατεία
3.   τον Σύλλογο Λυκουριωτών «Ο Προφήτης Ηλίας» για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του 15Αύγουστου και ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ. Σωκράτη Μούσιο, συντονιστή των χορευτικών ομάδων.
    Το Τοπικό Συμβούλιο πιστεύει πως πέραν των χορευτικών τμημάτων, ο Σύλλογος Λυκουριωτών από κοινού με την κοινότητα θα πρέπει να επιδιώξουν επιμορφωτικά σεμινάρια για τους αγρότες/κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους για την ασφαλή ενασχόληση με το επάγγελμά τους και τη βελτίωση της ποιότητας των παραγομένων προϊόντων τους.
     Ξεχωριστή επιδίωξη πρέπει να αποτελέσει και η εκπαίδευση των νέων μας στην ασφαλή οδήγηση και εφαρμογή των κανόνων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
4.      τον κ. Τάκη Α. Μπίκο για το πότισμα των δένδρων στην «Μαλιμίγκα».

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:
1.Δημοτικά τέλη κοιμητηρίου (απόφαση 16/2016)
Το Κοιμητήριο του χωριού μας μεταφέρθηκε στην τωρινή τοποθεσία στην δεκαετία του 1960 με δωρεές των οικοπέδων από τον Σύλλογο Λυκουριωτών και τον μακαρίτη Ιωάννη Μούσιο (Καμπουρόγιαννη).
 Όλοι οι τάφοι ήταν και είναι 2x2 μέτρα και ως διπλοί πρέπει να χρεώνονται, ενώ δεν υπάρχει λόγος να γίνουν αναδρομικές χρεώσεις. Το Τοπικό Συμβούλιο ευχαριστεί για την προσφορά τους την κα Γεωργία Στούρα και τον κ. Χαράλαμπο Τσαγκαρόπουλο (Μηχανικούς-τοπογράφους Τρίπολης) που έκαναν τοπογραφική μελέτη του κοιμητηρίου και την δ. Αναστασία Σβίγγου (φοιτήτρια της Πολυτεχνικής Σχολής Πατρών) που έχει αρχίσει την ηλεκτρονική αποτύπωση των τάφων.

2 Φωτισμός γειτονιάς ρέματος Τσαφά (Απόφαση Νο 17/2016)
Το Τοπικό Συμβούλιο προτείνει όπως επεκταθεί ο δημοτικός φωτισμός στη γειτονιά «Ρέμα Τσαφά» από την οικία Αλέκου Αναστασόπουλου έως την οικία Ιωάννη Μουστάκα. Παρακαλείται η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καλαβρύτων όπως ενεργήσει άμεσα για την βελτίωση του φωτισμού και την εγκατάσταση φωτιστικών χαμηλής κατανάλωσης στους στύλους της Δ.Ε.Η., καθώς η γειτονιά κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη κατά τις νυχτερινές ώρες για τα μικρά παιδιά και τους ηλικιωμένους, λόγω της γειτνίασης με το ανοιχτό ρέμα.
Παρόμοιο πρόβλημα έλλειψης φωτισμού υπάρχει και στην γειτονιά «Αγ. Βαρβάρα», και μπορεί να βελτιωθεί με τοποθέτηση ενός φωτιστικού σε στύλο της Δ.Ε.Η.


                           Ο Πρόεδρος                                                                 Τα μέλη

                 Κοντογιάννης Σοφοκλής                        Ροδάκης Ιωάννης          Σβίγγος Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.