HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Φωτεινή Φιλοσόφου: Μεγάλη ευθύνη να πατάς την ιερή γη του Aρχαίου Κλείτορα

Μια εξαιρετική παράσταση θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το θεατρόφιλο κοινό των Καλαβρύτων και όχι μόνο, το Σάββατο, 6 Αυγούστου...

Μια εξαιρετική παράσταση θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το θεατρόφιλο κοινό των Καλαβρύτων και όχι μόνο, το Σάββατο, 6 Αυγούστου, στις 8:30 μ.μ., στο μαγικό μέρος του θεάτρου του Αρχαίου Κλείτορα, στην Κλειτορία Καλαβρύτων.
Πρόκειται για τo αριστούργημα του Γεωργίου Χορτάτση «Ερωφίλη», που θα παρουσιαστεί από τον Οργανισμό Ελληνικού θεάτρου «Αιχμή», στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας 2016. Στο έργο αυτό ο Έρωτας και ο Θάνατος δεν είναι μόνο αντιθέσεις, αλλά σχηματίζουν και μια συμβολική ενότητα. Οι ερωτευμένοι αφού ενώθηκαν στη ζωή, θα μείνουν ενωμένοι και στον θάνατο. Ο έρωτας των δύο πρωταγωνιστών που βρήκε εμπόδια στη ζωή θα είναι αιώνιος στον θάνατο… Τα υπόλοιπα επί σκηνής με τη σκηνοθετική μαεστρία του Γιάννη Νικολαίδη, ο οποίος ερμηνεύει και τον ρόλο του Βασιλιά. Συγκίνηση αναμένεται να προσφέρει η μοναδική ερμηνεία της Φωτεινής Φιλοσόφου στο ρόλο της Ερωφίλης. Μαζί της στο ρόλο του Πανάρετου ο Βασίλης Ασημακόπουλος, ο Γιάννης Τσιώμου στο ρόλο Καρποφόρου και η Τζένη Οικονόμου στον ρόλο της Χρυσόνομης.

H πρωταγωνίστρια του έργου, Φωτεινή Φιλοσόφου που έχουμε την τιμή και την χαρά να την απολαμβάνουμε κάθε χρόνο στο θέατρο του Αρχαίου Κλείτορα, μίλησε αποκλειστικά στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS για την επίσκεψη της στα μέρη μας τονίζοντας οτι "κάθε φορά είναι μεγάλη ευθύνη να πατάς αυτή την ιερή γη και να προσπαθείς ν αφήσεις το χνάρι και τον ήχο απ τη φωνή σου", συμπληρώνοντας οτι "Κάθε φορά είναι σαν προσκύνημα. Είναι μαγικός και συνταρακτικός ο χώρος του Αρχαίου Κλείτορα."
Αναλυτικά οι δηλώσεις στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS της κυρίας Φιλοσόφου: 
"Είναι σχεδόν προγραμματισμένο το ετήσιο ραντεβού μας σ αυτό τον ιερό χώρο που σε κάνει να χάνεσαι στον ορίζοντα και να γίνεσαι ένα με το χώμα του και την ατμόσφαιρα που αποπνέει η δύναμη αυτής της γης. Μεγάλη ευθύνη να πατάς  αυτή την ιερή γη και να προσπαθείς ν αφήσεις το χνάρι και τον ήχο απ τη φωνή σου. Κάθε φορά είναι σαν προσκύνημα. Είναι μια κατάθεση ψυχής. Αυτή η μαγεία, αυτή η προσέλευση τόσου κόσμου στο πουθενά, είναι σαν ένα ομαδικό τάμα στον πολιτισμό. Υπάρχει μια αύρα που μας κάνει να γινόμαστε ένα μ αυτό το πλήθος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σ έναν έναν ξεχωριστά και στο Γιώργο Λαζουρά Δήμαρχο Καλαβρύτων που μας δίνει την ευκαιρία του ετήσιου προσκυνήματος στον μαγικό χώρο του Αρχαίου Κλείτορα."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.