Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Eπετειακή εκδήλωση, του Δήμου Καλαβρύτων, για τα 90 χρόνια από την ίδρυση της Φιλαρμονικής

Να μην λείψει κανείς, από την επετειακή εκδήλωση, του Δήμου Καλαβρύτων, για τα 90 χρόνια από την ίδρυση της Φιλαρμονικής Νέων του, που...

Να μην λείψει κανείς, από την επετειακή εκδήλωση, του Δήμου Καλαβρύτων, για τα 90 χρόνια από την ίδρυση της Φιλαρμονικής Νέων του, που θα γίνει την Δευτέρα, 15 Αυγούστου, στη γιορτή της Παναγίας, στις 9:30 το βράδυ, στα πλαίσια των, ιδιαίτερα επιτυχημένων, εκδηλώσεων «Πολιτιστικός Αύγουστος 2016», που διοργανώνει ο Δήμος Καλαβρύτων, σε όλα τα Καλαβρυτοχώρια.
Το πρόγραμμα που ετοίμασε ο μαέστρος Γιώργος Μπαμπαράκος και οι μουσικοί της Φιλαρμονικής, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα του  ρεπερτορίου, για ορχήστρα πνευστών.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς, απευθύνει, προσωπική πρόσκληση, σε όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες των Καλαβρύτων και ιδίως στους νέους και στις νέες, να παραβρεθούν στα Καλάβρυτα, την Κυριακή, 15 Αυγούστου, και ώρα 9:30 στη συναυλία της Φιλαρμονικής και αναφέρει:
«Θα αποτελεί μεγάλο κενό και αδικαιολόγητη παράλειψη στη φετινή καλοκαιρινή πολιτιστική μας ψυχαγωγία και ανάταση, εάν δεν παραβρεθούμε στην επετειακή συναυλία της Φιλαρμονικής Νέων, του Δήμου Καλαβρύτων, της Παναγίας το βράδυ, στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων. Οι εκπαιδευμένοι και δεξιοτέχνες, νέες και νέοι, μουσικοί των Καλαβρύτων, που συμμετέχουν, εθελοντικά και ανιδιοτελώς και συγκροτούν τη Φιλαρμονική μας, υπό την καθοδήγηση του εξαιρετικού μαέστρου Γιώργου Μπαμπαράκου, θα μας ταξιδέψουν, με τις μελωδίες τους, στα ονειρεμένα ταξίδια του ελληνικού κα ξένου σύγχρονου, μουσικού, ρεπερτορίου. Ένα μουσικό ταξίδι, που όχι μόνο δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα, αλλά ξεπερνά και υπερβαίνει, αντίστοιχες προσπάθειες, άλλων επώνυμων και φημισμένων, Φιλαρμονικών.
Και αυτό το οφείλουμε, στο μεράκι, στο ζήλο, στον αγώνα, στις καθημερινές εντατικές πρόβες και θυσίες και στην ανιδιοτελή, πατριωτική, προσφορά των νέων μας, αγοριών και κοριτσιών και στη διδασκαλία και την έμπνευση του μαέστρου μας, που, όλοι μαζί, αποτελούν τη μοναδική, την εξαιρετική Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων. Μια δεμένη, καλά προετοιμασμένη, καλλιτεχνική ομάδα και συγχορδία – η Φιλαρμονική μας – στην οποία, ο Δήμος Καλαβρύτων, τα τελευταία χρόνια, της έχει δώσει εξωστρέφεια, ανάδειξη και προβολή, ώστε, στα 90 χρόνια της, να είναι και αυτή φημισμένη και αντάξια και καλύτερη μεγάλων Φιλαρμονικών και να καταχειροκροτείται, όπου δίνει συναυλίες. Όπως εφέτος, στις πόλεις και στα χωριά του Δήμου μας, στο Αίγιο, στο διεθνές μουσικό φεστιβάλ της Μεσσήνης, στο μουσικό φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, στα τέλη Αυγούστου, στο Χορτιάτη και αλλού. Και μαζί με τα πολλά χειροκροτήματα που εισπράττει, προβάλλει και αναδεικνύει το ιστορικό όνομα των Καλαβρύτων και του Δήμου μας, στο πανελλήνιο, αλλά και διεθνώς. Συγχαρητήρια και ευχαριστίες, στα πρόθυμα, ευγενικά και ακούραστα παιδιά της Φιλαρμονικής και στο μαέστρο της. Τους εύχομαι υγεία και κάθε επιτυχία στη ζωή και στις σπουδές τους.
Ο Δήμος Καλαβρύτων και η Κοινωφελής Επιχείρησή του, ΔΗ.Κ.Ε.Κ. – ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΩΝ, παρά τις οικονομικές δυσκολίες των χρόνων που ζούμε, στηρίζει και ενισχύει, όσο, ποτέ άλλοτε, στο παρελθόν, τη δημιουργική προσπάθεια και την εθελοντική και ανιδιοτελή, ευγενική και πρόθυμη, προσφορά τους, στο τόπο μας και καμαρώνει για τις επιτυχίες τους.
Γι’ αυτό, σας προσκαλώ να παραβρεθούμε όλοι και να μη λείψουμε, από τη μεγάλη αυτή συναυλία και γιορτή της Φιλαρμονικής Νέων του Δήμου μας, την Κυριακή, το βράδυ, στα Καλάβρυτα».

Η πορεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαβρύτων, στο χρόνο.
Η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της το 1926, συμμετέχοντας σε εθνικές και θρησκευτικές εορτές.
Από τότε, η πορεία της, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη, με την πολιτιστική διαδρομή των Καλαβρύτων, μέσα στο ιστορικό γίγνεσθαι.
Προπολεμικά, αποτέλεσε την έκφραση των πολιτιστικών αναγκών των κατοίκων της πόλης, λειτουργώντας ως κεντρικός φορέας ψυχαγωγίας και μουσικής παιδείας.
Όμως, η καταστροφή των Καλαβρύτων, από τους Γερμανούς κατακτητές στις 13/12/1943, διέκοψε κάθε κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου. Ανάμεσα στους εκτελεσθέντες, υπήρξαν και πολλά μέλη της Ορχήστρας.
Η Φιλαρμονική, εμφανίστηκε ξανά στη ζωή της πόλης το 1952. Η φλόγα της μουσικής έμεινε άσβεστη στις καρδιές των κατοίκων μετά το Ολοκαύτωμα και αποτέλεσε το υπόβαθρο για την επαναλειτουργία της.
Έκτοτε, σχεδόν αδιάλειπτα, κοσμεί με την παρουσία της, κάθε χρόνο, τα μικρά και μεγάλα γεγονότα της Καλαβρυτινής κοινωνίας.
Σταθμός στην ιστορία της Φιλαρμονικής, είναι το έτος 1995, όπου εντάχθηκε στους κόλπους της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ποιότητας Ζωής Καλαβρύτων, ως τμήμα του Μουσικού Κέντρου Καλαβρύτων.
Μαέστρος και διευθυντής των μουσικών τμημάτων του Δήμου, είναι, από το 1995, ο κ. Γιώργος Μπαμπαράκος και οι μουσικοί, που στηρίζουν τη Φιλαρμονική, προέρχονται, κυρίως, από την πόλη των Καλαβρύτων, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση που δημιούργησαν οι προηγούμενες γενιές. 
Η Μπάντα, αυτή τη στιγμή, λειτουργεί ως τμήμα της «Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλαβρύτων (ΔΗ.Κ.Ε.Κ.) – Σπήλαιο Λιμνών Καστριών», της νέας πολιτιστικής επιχείρησης του διευρυμένου Δήμου.
Σήμερα, στη Φιλαρμονική, λειτουργούν τμήματα χάλκινων και ξύλινων πνευστών, καθώς και κρουστών και συμμετέχουν 50 μουσικοί, από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαβρύτων.
Η Φιλαρμονική, λαμβάνει μέρος, κάθε χρόνο, σε εκδηλώσεις (συναυλίες, διαγωνισμούς, happenings, κ.ά.) τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, προάγοντας έτσι, την εντόπια καλλιτεχνική δραστηριότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.