Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι τράπεζες άναψαν πράσινο φως στο deal Σκλαβενίτη - Μαρινόπουλου

M εταφορά του ομίλου Μαρινόπουλου σε νέα εταιρεία, τον έλεγχο της οποίας θα αναλάβει ο όμιλος Σκλαβενίτη, νέα χρηματοδότηση 320 εκατ. ευ...

Mεταφορά του ομίλου Μαρινόπουλου σε νέα εταιρεία, τον έλεγχο της οποίας θα αναλάβει ο όμιλος Σκλαβενίτη, νέα χρηματοδότηση 320 εκατ. ευρώ με ευνοϊκό επιτόκιο και κούρεμα των προμηθευτών κατά 50%, είναι τα βασικά σημεία της συμφωνίας μεταξύ τραπεζών και της εταιρείας Σκλαβενίτη, για τη διάσωση του Μαρινόπουλου.
Η συμφωνία έλαβε σύμφωνα με πληροφορίες την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου της Alpha Bank - είχε προηγηθεί η έγκριση από τη Eurobank - ενώ αύριο αναμένεται η συζήτηση στα διοικητικά συμβούλια της Εθνικής τράπεζας και της τράπεζας Πειραιώς.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες η συμφωνία προβλέπει τη χορήγηση δανείου ύψους 320 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο δάνειο που θα λάβει η νέα εταιρεία, τον πλήρη έλεγχο της οποίας θα έχει η Σκλαβενίτης, θα είναι με ευνοϊκό επιτόκιο, δηλαδή euribor + 1,5% spread. Με βάση πληροφορίες, οι τράπεζες θα έχουν option, που σημαίνει πως αν το ασκήσουν θα έχουν το 25% της νέας εταιρείας και η Σκλαβενίτης το 75%. Εκτός από το δάνειο που θα λάβει η νέα εταιρεία με εγγύηση της Σκλαβενίτης, η συμφωνία προβλέπει και την ενδιάμεση χρηματοδότηση, ύψους 80 εκατ. ευρώ, προκειμένου η εταιρεία να σταθεί στα πόδια το κρίσιμο διάστημα έως την ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Από το σύνολο της ενδιάμεσης χρηματοδότησης τα 30 εκατ. ευρώ θα συνεισφέρει ο Σκλαβενίτης, 40 εκατ. ευρώ οι πιστώτριες τράπεζες και 10 εκατ. ευρώ θα συνεισφέρει ο Μαρινόπουλος, που θα αποχωρήσει οριστικά από το νέο σχήμα. Η συμφωνία προβλέπει επίσης την αποπληρωμή των οφειλών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά ταμεία.
από: εφ. "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.