HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΛΥΚΟΥΡΙΑ: Εξαιρετικές εκδηλώσεις στην ανακαινισμένη πλατεία του χωριού (ΦΩΤΟ)

Η συνταγή από τις προηγούμενες χρονιές υπήρχε, ο καιρός αυγουστιάτικος, σχεδόν με ολόγεμο φεγγάρι, και το κέφι περίσσευε. Έτσι στην α...

Η συνταγή από τις προηγούμενες χρονιές υπήρχε, ο καιρός αυγουστιάτικος, σχεδόν με ολόγεμο φεγγάρι, και το κέφι περίσσευε. Έτσι στην ανακαινισμένη πλατεία του χωριού  έγιναν οι πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις των τελευταίων ετών. Ο κόσμος ήταν και πάλι εκεί για να διασκεδάσει έως το ξημέρωμα και να δει τα «δικά» παιδιά να χορεύουν παραδοσιακούς και νησιώτικους χορούς.
Έτσι την Δευτέρα 15 Αυγούστου στην πλατεία του χωριού ο Σύλλογος Λυκουρωτών «φόρεσε τα καλά του» με την ομάδα του χορευτικού να κάνει δυναμική είσοδο κρατώντας το λάβαρο του Συλλόγου Λυκουριωτών ακολουθώντας την ορχήστρα του Κώστα Πολυμενάκου η οποία διασκέδασε τον κόσμο έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Η πλατεία κυριολεκτικά κατέκλυσε από κόσμο, με πάνω από 700 άτομα να διασκεδάζουν με την ψυχή τους.
Οι συμμετέχοντες του χορευτικού, όπως και πέρυσι, υπερέβαλαν εαυτόν, τόσο στις πρόβες όσο και στις παραστάσεις για την επίτευξη του τέλειου αποτελέσματος. Τα τρία τμήματα του χορευτικού (παιδικό, νησιώτικο, παραδοσιακό) συμμετείχαν πάνω από 45 χορευτές.
Εδώ θα πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ακούραστο συντονιστή αυτής της προσπάθειας, τον πρόεδρο του Συλλόγου Σωκράτη Μούσιο, για το άρτιο αποτέλεσμα του χορευτικού.
Πριν την έναρξη των χορευτικών, παρουσιάστηκαν οι δύο καινούριες αντρικές φορεσιές προσφορά του κ. Ντίνου Βίγγου όπως και οι επτά γυναικείες φορεσιές προσφορά του κ Ηρώδη Μητσόπουλο, έτσι εμπλουτίστηκε το βεστιάριο του Συλλόγου με επιπλέον στολές.
Με το πέρας των δύο τμημάτων του χορευτικού, έγινε ο αγιασμός της πλατείας από τους Πατήρ Δημήτριο Μπίκο και Πατήρ Γεώργιο Μουστάκα. Έπειτα ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Λαζουράς πήρε τον λόγο όπου και ευχαρίστησε τους Λυκουριώτες και την τοπική αρχή και υποσχέθηκε ότι θα είναι πάντα δίπλα τους στα μικρά και μεγάλα προβλήματα του χωριού.
Πέρα από την παράσταση που δόθηκε στο χωριό μας, το χορευτικό συμμετείχε και στις εκδηλώσεις σε: Καλλιφώνιο, Σοποτό, Φίλια, Παγκράτι, Κλειτορία και Σκοτάνη και Κέρτεζη χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς και αποσπώντας το θαυμασμό και το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Στην εκδήλωση στο Σοποτό, ο Σύλλογος Σοποτινών και ο Δήμος Καλαβρύτων παρουσίασαν για πρώτη φορά την Αρχοντική Γυναικεία Παραδοσιακή Φορεσιά του 1821, όπως σχεδιάστηκε μετά από μελέτες ετών και κατασκευάστηκε χειροποίητη με τον παλαιό τρόπο ύφανσης και ραφής. Την Αρχοντική Γυναικεία Παραδοσιακή Φορεσιά του 1821, φόρεσε η κοσμήτωρ της Π.Ε. και Πρόεδρος του Συλλόγου Σκοταναίων κ. Μαριάνθη Χρονοπούλου συνοδευόμενη από τους ιππείς της Κλειτορίας, το χορευτικό του Συλλόγου μας και τον Σύλλογο Σκεπαστού υπό τους παραδοσιακούς ήχους του μαέστρου κ. Δαλιάνη και τον κ. Πλακίδα.
Με την παρουσία τους μας τίμησαν οι αιδεσιμότατοι Πατήρ Δημήτριος Μπίκος και Πατήρ Γεώργιος Μουστάκας, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Γεώργιος Λαζουράς που μαζί με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Δήμου Καλαβρύτων, γιατρό Δημήτρη Κοντογιάννη στηρίζουν έμπρακτά την προσπάθειά του Συλλόγου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σοφοκλής Κοντογιάννης, ο επίτιμος Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής, Γεώργιος Κοσμάς, ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Καρράς και η Δημοτική Σύμβουλος Ανδριάννα Αναστασοπούλου.
Για άλλη μια χρονιά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την επιχείρηση Γεωργίου Κόκκου και την Γιώτα Κόκκου για την πολύτιμη βοήθειά τους στο Σύλλογο Λυκουριωτών. Τον Δημήτρη Κουνιάκη και την ομάδα του που αποτελούνταν από τους Θάνο Κουνιάκη, Χαράλαμπο Σκόρδα και Ιωσήφ Γιουσέφ, για την οργάνωση του bar και τον Μιχάλη Καρατζά, Χρήστο Κοντογιάννη και Γιάννη Σβίγγο για το άψογο service, τον Γιώργο Κατσή για τα ηχητικά όπως και τους Δωροθέτες μας Παναγιώτη Ντακόλια και Παναγιώτη Λυμπέρη. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, για την οργάνωση των τραπεζοκαθησμάτων και καθαρισμό της πλατείας.
Την Κυριακή 23 Αυγούστου ο Σύλλογος θα κάνει επιμνημόσυνη δέηση στο Ναό του Αγίου Γεωργίου.
το Δ.Σ. του Συλλόγου Λυκουριωτών
Για περισσότερες φωτογραφίες από τις Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις πατήστε εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.