HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΜΑΝΕΣΙ: Προσκύνημα-πεζοπορία στην Ι.Μ Μακελλαριάς υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου

Π ραγματοποιήθηκε και φέτος  το προσκύνημα-πεζοπορία στην Ιερά Μονή της Μακελλαριάς υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου  Μανεσίου. ...

Πραγματοποιήθηκε και φέτος  το προσκύνημα-πεζοπορία στην Ιερά Μονή της Μακελλαριάς υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου  Μανεσίου. 
Φέτος έγινε το Σάββατο  13 Αυγούστου 2016 επειδή την παραμονή της Παναγίας  είχε προγραμματιστεί το ετήσιο μνημόσυνο πατέρων, αδελφών, συγγενών στον Iερό Nαό Αγίου Νικολάου Μανεσίου.  
Ξεκινήσαμε στις 6:00 το πρωί από την πλατεία του κοινοτικού γραφείου και πήραμε την διαδρομή προς τον   Άγιο Γεώργιο. Η μέρα ήταν συννεφιασμένη και αυτό συνέβαλε το οδοιπορικό προς το μοναστήρι να είναι πιο ξεκούραστο. Μετά από μια ώρα περίπου ανηφορικής διαδρομής φθάσαμε στο δάσος της  Κάνισκας. Η  διαδρομή ήταν μαγευτική παρά τα μυγάκια του δάσους που κατά εκατοντάδες μας ακολουθούσαν και χόρευαν το δικό τους ρυθμό έως που βγήκαμε από το δάσος. Μετά από τρεις ώρες περίπου αντικρύσαμε την Μονή να στέκεται μεγαλοπρεπής   πάνω στην άκρη του βράχου. 
Όταν φθάσαμε είδαμε ότι η Ιερά Μονή κάθε χρόνο γίνεται πιο όμορφη και νοικοκυρεμένη χάρη στην φροντίδα και την αγάπη  των δύο μοναχών. Ανάψαμε κεράκι και προσκυνήσαμε με ευλάβεια την εικόνα της Παναγίας. Οι μοναχές μας πρόσφεραν κεράσματα και δροσερό νεράκι.  Ξεκουραστήκαμε και μετά από λίγο πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.
Ευελπιστούμε κάθε χρόνο να απολαμβάνουν την διαδρομή  όλο και πιο πολλοί  συγχωριανοί μας. 
Η Παναγία ας  είναι βοήθεια όλων μας.
Το Δ.Σ. του 
Πολιτιστικού Συλλόγου 
Μανεσίου Καλαβρύτων 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.