HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΣΚΟΤΑΝΗ: Εγκαινιάστηκε το Λαογραφικό Μουσείο σε μια λαμπρή εκδήλωση (ΦΩΤΟ)

Με Θρησκευτική λαμπρότητα, παρουσία του Δημάρχου Καλαβρύτων και πολλών εκπροσώπων φορέων και συλλόγων, τελέσθηκε σήμερα το πρωί στην Σκο...

Με Θρησκευτική λαμπρότητα, παρουσία του Δημάρχου Καλαβρύτων και πολλών εκπροσώπων φορέων και συλλόγων, τελέσθηκε σήμερα το πρωί στην Σκοτάνη Καλαβρύτων, πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου και μνημόσυνο ως ένδειξη ανάμνησης και τιμής στη μνήμη όλων των μακαριστών ιερέων του χωριού:
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΙΩΑΝΝΗ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑ, ΙΩΑΝΝΗ Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΕΟΦΥΤΟΥ (ΜΟΝΑΧΟΣ), ΧΡΗΣΤΟΥ Γ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ  Κ. ΖΗΚΟΥ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  ΑΘ. ΤΣΙΑΚΟΥΛΙΑ που λειτούργησαν από το έτος ιδρύσεως 1828 του Ιερού Ναού του πολιούχου, Αγίου Δημητρίου και  με ανάρτηση, όσων υπάρχουν, των πορτραίτων, στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού μας, δηλαδή, των:
ΙΩΑΝΝΗ Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, ΧΡΗΣΤΟ  Γ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ, ΓΕΩΡΓΙΟ  Κ. ΖΗΚΟ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ  ΑΘ. ΤΣΙΑΚΟΥΛΙΑ
Κατά την Θεία Λειτουργία η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαριάνθη Χρονοπούλου, παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την 40η επέτειο της Αρχιεροσύνης του που συμπληρώνονται σήμερα. 
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, στο πρώην Δημοτικό Σχολείο, πραγματοποιήθηκε αγιασμός για την έναρξη λειτουργίας του Λαογραφικού Μουσείου.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων δήλωσε μετά την εκδήλωση: 
"Εγκαινιάσαμε, σήμερα, με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ κ.κ. Αμβρόσιο και με παρόντες πάρα πολλούς Σκοταναίους, έργο και παράδειγμα, του πόσο αποδίδει και τι μπορεί να καταφέρει, η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, του Δήμου Καλαβρύτων, του Συλλόγου Σκοταναίων και των πολιτών και κατοίκων της Σκοτάνης. Συγχαρητήρια στην πρόεδρο Μαριάνθη Χρονοπούλου, στον πρόεδρο του χωριού, Πέτρο Ρηγόπουλο, στα μέλη του Δ.Σ. και σε όλους τους Σκοταναίους."

Οι εκδηλώσει στην Σκοτάνη συνεχίζονται το
ΣΑΒΒΑΤΟ   20   ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2016
Το βράδυ και ώρα 20:00μ.μ. στην πλατεία του χωριού για το 29ο ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ και την κοινή συνεστίαση με όλους του πατριώτες και φίλους του  Συλλόγου.
Τη βραδιά θα πλαισιώσει το συγκρότημα του συμπατριώτη μας ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡ. ΚΟΥΝΑ με τα παραδοσιακά - τοπικά τραγούδια και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λυκουριώτων  και Υπεύθυνος της Χορευτικής Ομάδας Συλλόγου Λυκουριωτών κ. Σωκράτης Μούσιος θα παρουσιάσει ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς χαρίζοντάς μας, για μια ακόμη φορά μοναδικές στιγμές κεφιού και χαράς.







Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.