HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Θ. Παπαθεοδώρου: Μεγάλη συρρίκνωση των Αστυνομικών Τμημάτων στην Πάτρα

Ε ρώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή για την μεγάλη συρρίκνωση των Αστυνομικών Τμημά...

Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή για την μεγάλη συρρίκνωση των Αστυνομικών Τμημάτων στην Πάτρα κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.
Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Παπαθεοδώρου: "Η πολιτική ηγεσία για άλλη μια φορά, υπό το πρίσμα μιας οριζόντιας μείωσης δαπανών, αδυνατεί να αντιληφθεί τα σημαντικά  κενά που δημιουργούνται στην εμπέδωση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, από τη συρρίκνωση των αστυνομικών τμημάτων. Το αποτέλεσμα είναι ότι δυσχεραίνεται σημαντικά το έργο των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή, ενώ παράλληλα εντείνεται το αίσθημα της ανασφάλειας των πολιτών.
Σύμφωνα και με το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αναδιάταξη των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. για την περιοχή της Αχαΐας προβλέπονται καταργήσεις – συγχωνεύσεις σε Αστυνομικά Τμήματα της Πάτρας σε δύο αντί για πέντε που ήταν μέχρι σήμερα.
Οι ανάγκες αστυνόμευσης της πόλης και της ευρύτερης περιοχής είναι αδύνατο να σταθμίζονται χωρίς να συνυπολογίζεται η πληθυσμιακή κάλυψη (3η στην Ελλάδα), η ιδιαίτερη γεωμορφολογία και η γεωγραφική διασπορά της εγκληματικότητας . Οι μεγάλες υλικοτεχνικές ελλείψεις και η επικείμενη συνταξιοδότηση μεγάλου αριθμού αστυνομικών που υπηρετούν σήμερα στο δυναμικό της Αχαΐας, επιτείνουν την ήδη δύσκολη κατανομή του προσωπικού.
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός :
1. Με ποια  κριτήρια επελέγη η αναδιάταξη των αστυνομικών  τμημάτων  στην Πάτρα;
2. Πώς κατοχυρώνεται το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της Πάτρας με την κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων; Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την ενίσχυση των μέτρων, την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την προστασία των πολιτών;".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.