Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Παναρκαδικό αίτημα να περνά από την Τεγέα η Ολυμπιακή φλόγα

Παναρκαδικό αίτημα να περνά η φλόγα των Ολυμπιακών αγώνων στη διάρκεια των λαμπαδηδρομιών από την Τεγέα, διατυπώθηκε χθες βράδυ στο πλαί...

Παναρκαδικό αίτημα να περνά η φλόγα των Ολυμπιακών αγώνων στη διάρκεια των λαμπαδηδρομιών από την Τεγέα, διατυπώθηκε χθες βράδυ στο πλαίσιο εκδήλωσης στο μέγαρο του Τεγεατικού Συνδέσμου στην Παλαιά Επισκοπή Τεγέας.
Στην εκδήλωση, που οργανώθηκε από την Εταιρεία Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών σε συνεργασία με τον Τεγεατικό Σύνδεσμο, στο περιθώριο της παμπελοποννησιακής έκθεσης Τεγέας, επισημάνθηκε ότι δεν μπορεί να μην τιμάτε η περιοχή όπου γέννησε την ιδέα και αποφασίστηκε η διεξαγωγή των Ολυμπιακών λαμπαδηδρομιών. «Η Τεγέα πρέπει πάντα να περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας, γιατί έχει μια ιδιαιτερότητα, που δεν έχει κανένα άλλο μέρος του κόσμου, είναι η γενέθλια πόλη της λαμπαδηδρομίας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά - μεταξύ άλλων - στην ομιλία του, ο Αθανάσιος Κριτσινέλης, μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, συντονιστή της αφής και των Ολυμπιακών λαμπαδηδρομιών από το 1976 έως το 2004, διευθυντής και Σύμβουλος της διεύθυνσης Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στο πάρκο του Τεγεατικού Συνδέσμου στην Παλαιά Επισκοπή Τεγέας και κάτω από τους αιωνόβιους πλατάνους, δίπλα από τα μεσαιωνικά τείχη, στις 22 Μαΐου του 1934, ελήφθη από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, η ιστορική απόφαση για την μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας, από την Ολυμπία στον τόπο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη βράβευση Αρκάδων, που με το έργο τους έχουν συμβάλει στην προαγωγή και ανάπτυξη του αθλητισμού στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.