Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αυξημένη ζήτηση για ταξίδια περιπέτειας

Σ ταθερή ανάπτυξη παρουσιάζουν τα ταξίδια περιπέτειας, με το 95% των πρακτόρων να καταγράφει αύξηση στις πωλήσεις δραστηριοτήτων περιπέτ...

Σταθερή ανάπτυξη παρουσιάζουν τα ταξίδια περιπέτειας, με το 95% των πρακτόρων να καταγράφει αύξηση στις πωλήσεις δραστηριοτήτων περιπέτειας και ενεργητικών διακοπών το περασμένο έτος και να προβλέπει αύξηση και μέσα στην ερχόμενη τριετία.
Αυτό αποκαλύπτει έρευνα που διενήργησε το μεγάλο αμερικανικό δίκτυο πολυτελών διακοπών, Virtuoso, στα μέλη του προγράμματός του, Virtuoso Active and Specialty Travel (VAST), που περιλαμβάνει τουριστικά πρακτορεία και προμηθευτές. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο του 2016 και άντλησε δεδομένα από 125 πρακτορεία που ειδικεύονται στις διακοπές περιπέτειας.
Σύμφωνα με αυτήν, μερικοί από τους κύριους παράγοντες που συντελούν στην αύξηση της ζήτησης για ταξίδια περιπέτειας είναι η επαφή με τη φύση, η επιθυμία για εμπειρίες ζωής, ο ποιοτικός χρόνος με την οικογένεια στα ταξίδια και η ικανότητα των σύγχρονων ταξιδιωτών να είναι πιο ενεργητικοί λόγω της βελτίωσης της μακροζωίας και της υγείας τους.
Οι ταξιδιώτες που προτιμούν ταξίδια περιπέτειας, στην πλειονότητά τους άλλαξαν προτιμήσεις σε μεγαλύτερη ηλικία. Οι περισσότεροι που προτιμούν ταξίδια περιπέτειας (41%) είναι σε ηλικίες από 50 έως 65 ετών και ακολουθούν οι 35-50 (24%).
Το 21% των ταξιδιωτών που αναζητούν τις εμπειρίες είναι άνω των 65 ετών και το 14% κάτω των 35.
Τα ζευγάρια είναι η μεγαλύτερη ομάδα των ταξιδιωτών περιπέτειας και ακολουθούν οι οικογένειες, οι ομάδες φίλων, οι μοναχικοί ταξιδιώτες και οι οικογένειες με μέλη από πολλές διαφορετικές γενιές.
Δημοφιλέστερες δραστηριότητες είναι η πεζοπορία/ trekking, η ποδηλασία, το καγιάκ, η κρουαζιέρα με μικρό πλοίο, το φαγητό και το κρασί, το σαφάρι και η παρατήρηση της άγριας ζωής, το περπάτημα, η φωτογραφία, οι καταδύσεις και οι τέχνες και ο πολιτισμός.
Τα Καλάβρυτα διαθέτουν πολλές επιλογές:

Γνωρίστε τα Καλάβρυτα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.