HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Σύναξη Ιερέων Επαρχίας Καλαβρύτων στο Καλλιμανοπούλειο

Μ ε την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ πραγματοποιήθηκε την 8η Αυγούστου 2016 στο Καλλιμανοπούλειο Εκκλησια...

Μ ε την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ πραγματοποιήθηκε την 8η Αυγούστου 2016 στο Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο Καλαβρύτων η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση των Κληρικών της ιστορικής επαρχίας των Καλαβρύτων. 
Στην αρχή τελέσθηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αθανασίου θεία Λειτουργία και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μακαριστών Αρχιερέων Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αγαθονίκου & Σηλυβρίας Αιμιλιανού και του π. Γεωργίου Μπίρμπα. 
Στη συνέχεια στην αίθουσα ομιλιών του Ιδρύματος πραγματοποιήθηκε η σύναξη των Ιερέων. 
Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγίου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Τσάκαλος έκανε μια σύντομη εισήγηση και αναφέρθηκε στις Διδαχές του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού με θεματολογία τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις δια να προσέλθει κάποιος στο μυστήριο της Ιερωσύνης. 
Η Εκκλησιαστική μόρφωση, η αυταπάρνηση, η θυσιαστική αγάπη και μαρτυρική πορεία  αποτελούν τις θεμελιώδεις αρετές που θα πρέπει να κοσμούν την βιοτή του Ιερέως, ο οποίος είναι αναγκαίο να ευρίσκεται πάντοτε κοντά στο ποίμνιό του, να γνωρίζει και να επιλύει τα προβλήματα που το απασχολούν. Κέντρο της ζωής του να είναι ο Χριστός.
Στο τέλος της εισηγήσεως, ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους Ιερείς, τους ευχαρίστησε δια το ποιμαντικό έργο τους στην ιστορική αυτή επαρχία και τους προέτρεψε στις δύσκολες εποχές που ζούμε να προσπαθούν να βελτιώνουν τη ζωή τους και πάντοτε να γίνονται παραδείγματα για τους πιστούς δίνοντας μαρτυρία Χριστού προς πάντας. 
                                                             
 ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.