Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΟΥΤΕΛΗ: Οι εκδηλώσεις του Συλλόγου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κούτελης "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" , οργάνωσε μονοήμερη  εκδρομή  για τους συγχωριανούς την Πέμπτη 18-08-2016 στην...

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κούτελης "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ", οργάνωσε μονοήμερη  εκδρομή  για τους συγχωριανούς την Πέμπτη 18-08-2016 στην Αρχαία Ολυμπία. Με αφετηρία την Κούτελη ακολουθώντας στο δρόμο προς Τρίπολη -αυχένας Πριολίθου –Αροανία –Τριπόταμα έγινε  1η στάση στη  Δίβρη για πρωινό καφέ. Στη συνέχεια μέσα από το μοναδικό δρυοδάσος της Κάπελης  οι εκδρομείς  έφτασαν στο ιστορικό χώρο της Ολυμπίας.
Ακολούθησε περιήγηση- ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο. Πολλοί συμπατριώτες για πρώτη φορά  πάτησαν στο σημαντικότερο θρησκευτικό και αθλητικό κέντρο της Αρχαίας Ελλάδος, όπου για  δώδεκα αιώνες τελούνταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Είδαν μεταξύ των άλλων το ναό του Δία, το ναό της Ήρας, το βουλευτήριο, την παλαίστρα και το στάδιο.
Στη συνέχεια η ξενάγηση στο αρχαιολογικό Μουσείο  με τα πολυάριθμα εκθέματα και αφιερώματα με ξεχωριστό τον Ερμή του Πραξιτέλη καθήλωσαν τους συμμετέχοντες. 
Τελευταία επισκέφτηκαν το Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας, όπου θαύμασαν εκθέματα από τις πρώτες απεικονίσεις αγωνισμάτων, διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι αθλητές  στο μακροβιότερο θεσμό των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ακολούθως οι εκδρομείς έκαναν μπάνιο και γευμάτισαν στην Κουρούτα, πανέμορφη παραλία κοντά στην Αμαλιάδα.
Η επιστροφή  στο χωριό βρήκε τους συμμετέχοντες  ικανοποιημένους και εξέφρασαν την επιθυμία να επαναληφθούν τέτοιες εξορμήσεις.
Το συντονισμό και την υλοποίηση του  προγράμματος της εκδρομής είχαν ο Πρόεδρος και η Γραμματέας του συλλόγου  Θ. Παναγόπουλος και Δ. Μητσιοπούλου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:
Την Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016 στην Τοπική Κοινότητα Κούτελης και ώρα 19:00 για 35 η χρονιά, θα πραγματοποιηθούν ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ με ελεύθερη συμμετοχή
Στις 20:30 μικροί και μεγάλοι μπορούν να παρακολουθήσουν ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ από τον Κώστα Μακρή
και το βράδυ ώρα 22:00 θα ακολουθήσει το ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ
Θα κυκλοφορίσουν και λαχνοίγια ενίσχυση του Συλλόγου ΤΙΜΗ ΛΑΧΝΟΥ 1 ΕΥΡΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.