HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στο μαρτυρικό Κομμένο της Άρτας Τσίπρας - Λαζουράς

Σ το μαρτυρικό χωριό Κομμένο, στην Αρτα, βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών πόλεων και χωριών τη...

Στο μαρτυρικό χωριό Κομμένο, στην Αρτα, βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών πόλεων και χωριών της Ελλάδας κ. Λαζουράς, για να παρακολουθήσει από κοντά τις εκδηλώσεις για τα 73 χρόνια από τη σφαγή 317 κατοίκων του από τις ναζιστικές δυνάμεις. Εκεί παραβρέθηκε και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 
Πρόκειται για μια από τις τρεις μεγαλύτερες σφαγές κατά την περίοδο της Κατοχής, μαζί με τα Καλάβρυτα και το Δίστομο.
Οι εκδηλώσεις μνήμης έχουν σύνθημα «Δεν τους ξεχνάμε» και αίτημα να καταβληθούν στην Ελλάδα οι οφειλές του γερμανικού κράτους και να αποδοθεί δικαιοσύνη στους μαρτυρικούς τόπους.
Πριν από λίγες ημέρες, στην έκθεση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προτείνεται ο διπλωματικός κατ’ αρχήν δρόμος για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών μέσω διαπραγματεύσεων με τη γερμανική κυβέρνηση, αλλά και ο δικαστικός σε περίπτωση που η Γερμανία επιμείνει στη σημερινή αρνητική της στάση.
Τσίπρας: Συνεχίζουμε τον αγώνα για τις γερμανικές οφειλές
Τον Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκαν η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο β' αντιπρόεδρος της Βουλής Γ.Βαρεμένος, βουλευτές και ο δήμαρχος, στον οποίο ανήκει το Κομμένο, Ευστάθιος Γιαννούλης. 
Οι εκδηλώσεις έγιναν στην πλατεία του μαρτυρικού χωριού.
Σε δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι η χώρα θα συνεχίσει την προσπάθεια για τις γερμανικές οφειλές.
«Η Ελλάδα δεν ξεχνά την ιστορία της, τις σφαγές και τα εγκλήματα πολέμου του ναζιστικού στρατού και απαιτεί έμπρακτη αναγνώρισή τους από τη γερμανική κυβέρνηση έστω και με καθυστέρηση 73 ετών» τόνισε.
Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι η χώρα έχει συγκροτημένη πολιτική για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου.
«Αυτόν τον αγώνα τον πιστεύουμε και θα τον συνεχίσουμε, όχι με προχειρότητα, αλλά με σχέδιο, στρατηγική και νομική τεκμηρίωση» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.