Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστα Σπαρτινό

Σ τα πλαίσια της πανελλαδικής καμπάνιας του Σύριζα «ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ: ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΙΣΧΥΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» Ο ΣΥΡΙΖ...

Στα πλαίσια της πανελλαδικής καμπάνιας του Σύριζα «ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ: ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΙΣΧΥΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ πραγματοποίησε με επιτυχία ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στις 19/8/2016 με ομιλητές την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου και τον βουλευτή Αχαΐας του Σύριζα Κώστα Σπαρτινό.
Οι ομιλητές αφού έκαναν ένα σύντομο απολογισμό για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ανέπτυξαν θέματα που είναι στις άμεσες προτεραιότητες της αριστερής διακυβέρνησης τόσο στο πεδίο της ανάπτυξης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας όσο και της θεσμοθέτησης μέτρων για την ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Ακόμα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία των Καλαβρύτων.
Η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου έκανε αναφορά σε θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας της. Συγκεκριμένα μίλησε για τις νέες Υπουργικές αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων όπως η ίδρυση νέων δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), η  μετατροπή των ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής σε Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια, καθώς έκανε και διευκρινήσεις για την λειτουργία του Ολοήμερου σχολείου και την λειτουργία για πρώτη φορά ενιαίου τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου. Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά  για τις θεσμικές αλλαγές στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και για τις προσλήψεις των καθηγητών (μελών ΔΕΠ) στα πλαίσια της στήριξης του Δημόσιου Πανεπιστημίου οι οποίες πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά μετά από το 2010.
Από την πλευρά του Ο βουλευτής Αχαΐας του Σύριζα Κώστας Σπαρτινός αναφέρθηκε στο νέο Αναπτυξιακό νόμο καθώς και το νέο ΕΣΠΑ, εργαλεία τα οποία στοχεύουν σε ουσιαστικές ενισχύσεις και όχι πελατειακές λογικές.  Η Περιφερειακή και οικονομική ανάπτυξη της χώρας περνά μέσα από τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ για "Δίκαιη Ανάπτυξη", η οποία δε μπορεί παρά να περιλαμβάνει νέες θέσεις εργασίας και διάχυση των ωφελειών στο σύνολο της κοινωνίας. Επιπρόσθετα, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της ολοκλήρωσης των μεγάλων έργων υποδομής, τα οποία θα έχουν ως άμεσα οφέλη τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Τέλος, στάθηκε στο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής  για τις Γερμανικές αποζημιώσεις, που βγήκε πρόσφατα και τόνισε την  ανάγκη  χαρακτηρισμού του Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος σε Εθνικό Μουσείο.
Οι πολίτες που συμμετείχαν, εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τα καθημερινά τους ζητήματα και εξέφρασαν απορίες σχετικά με την πραγματική εικόνα σε σχέση με αυτή που παρουσιάζεται από την πλειοψηφία των ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.