Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Έφυγε από την ζωή ο Π. Ρεκούτης ο γηραιότερος Σκακιστής του ΣΕΠΟΚΕ

Π λήρης ημερών (γεννήθηκε το 1912), έφυγε 15/6 από την ζωή ο γηραιότερος σκακιστής του Σκακιστικού Επιμορφωτικού Ομίλου Καλαβρύτων-Επαρχ...

Πλήρης ημερών (γεννήθηκε το 1912), έφυγε 15/6 από την ζωή ο γηραιότερος σκακιστής του Σκακιστικού Επιμορφωτικού Ομίλου Καλαβρύτων-Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ) Περικλής Ρεκούτης.
Με Αθλητικό Δελτίο (Αριθμός Μητρώου 42484) που εκδόθηκε (11/3/2016) από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ), ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία σκακιστής όχι μόνο του ΣΕΠΟΚΕ αλλά και ίσως σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια. Στο ζατρίκιο, τον μύησε η εγγονή του Άρτεμις, επίσης αθλήτρια του Σκακιστικού Καλαβρύτων. 
Επρόκειτο για μία εμβληματική φυσιογνωμία. Υπηρέτησε (στην Λάρισα) την στρατιωτική του θητεία στο ιππικό το 1933. Έλαβε μέρος στον πόλεμο του 1940. Τίμιος-εργατικός-ευθύς-καλός οικογενειάρχης-πιστός στις αρχές και τα ιδανικά του (για τα οποία και διώχτηκε το 1947-48), δικαιολογημένα έχει αφήσει το θετικό στίγμα του σε ολόκληρη την περιοχή του (Άνω Λουσοί ή Σουδενά) και όχι μόνο σε αυτήν. Οι πολύτιμες εμπειρίες του, σίγουρα θα λείψουν από όλες και όλους.
Ο ΣΕΠΟΚΕ, τιμώντας την μνήμη του, πρόσφερε χρηματικό ποσό στο Καλλιμανοπούλειο Γηροκομείο Καλαβρύτων (ΚΕΔΙΚ).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.