Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: "ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ" στο προαύλιο του Γυμνασίου – Λυκείου

Ο Δήμος Καλαβρύτων , στα πλαίσια των εκδηλώσεων του φετινού καλοκαιριού «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016», φέρνει στα Καλάβρυτα, την αυθεντι...

Ο Δήμος Καλαβρύτων, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του φετινού καλοκαιριού «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016», φέρνει στα Καλάβρυτα, την αυθεντική παράσταση, με τους ίδιους ηθοποιούς και συντελεστές, που παίζουν στο μεγάλο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ της Αθήνας, το θεατρικό έργο ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ, του Ζαχαρία Παπαντωνίου.
Το «θέατρο» ΑΚΡΟΠΟΛ εμφανίζεται, απόψε, Παρασκευή, 12 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ., για μια και μοναδική παράσταση, με το εξαιρετικό, αυτό θεατρικό έργο (ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ) στα Καλάβρυτα, στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου Καλαβρύτων.
Η παράσταση αυτή, του θεάτρου ΑΚΡΟΠΟΛ, έχει δεχθεί τις καλύτερες κριτικές και είναι μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσουμε.
Η θεατρική, αυτή, παράσταση, είναι με εισιτήριο 10,00 ευρώ και γίνονται δεκτά και εισιτήρια του Ο.Γ.Α. και της Εργατικής Εστίας.
Σημείωμα του Σκηνοθέτη, Βασίλη Μαυρογεωργίου.
"Ενα από τα πιο σημαντικά έργα της ελληνικής λογοτεχνίας. Βιβλίο που σίγουρα έχουμε διαβάσει όλοι κάποια στιγμή. Τα Ψηλά Βουνά του Ζαχαρία Παπαντωνίου, ήταν το πρώτο αναγνωστικό που γράφτηκε στη δημοτική. Η ζωντανή του γλώσσα και οι δροσερές  εικόνες που δημιουργεί κατά την ανάγνωσή του, ήταν από τους βασικούς λόγους που διαλέξαμε να το ανεβάσουμε. Πρόκειται για μια παρέα παιδιών του δημοτικού, που μετά την προτροπή του δασκάλου τους, περνάνε το καλοκαίρι  μόνα στα βουνά της Ευρυτανίας. Μέσα από τις ιστορίες και τις εμπειρίες τους, μαθαίνουν  τη φύση,  την επιβίωση,  το πώς συμμετέχεις σε μια ομάδα, και κυρίως την προσφορά.
 Η παράσταση έχει στόχο να ζωντανέψει όλες αυτές τις εικόνες, όπως επίσης και τις αυθεντικές ζωγραφιές του βιβλίου. Σκοπός μας είναι να νιώσουν οι μικροί μας θεατές μέρος αυτής της παρέας των παιδιών πάνω στα  βουνά. Στο μικρό χωριό με τα ξύλινα σπιτάκια, σε ένα ξέφωτο στη μέση του δάσους... Να μάθουν την αξία της φύσης και κυρίως την ευθύνη της προστασίας της, για το κοινό καλό. 
«Είναι και τα δέντρα συγγενείς μας» τους εξηγεί η μικρή βοσκοπούλα η Αφρόδω. Κι όταν τα παιδιά φεύγουν από τη στάνη της, αναφωνούν πως «έμοιαζε κι η ίδια με δεντρί». Διατηρώντας αυτούσια  τη γλώσσα του βιβλίου οι ηθοποιοί γίνονται μαθητές δημοτικού και αντιμετωπίζουν με αγνότητα και ενθουσιασμό αυτή την περιπετειώδη εξόρμηση. Με τη χρήση του 3d animation, με παραδοσιακά μουσικά όργανα, με ήχους και μυρωδιές του δάσους, ελπίζουμε ότι στο τέλος οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την αίσθηση πως δεν είδαν μόνο μια παράσταση, αλλά ότι πήγαν και μια πρωτότυπη εκδρομή!”

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.