Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Αιγιάλεια τιμά τον Alexander Payne

Σ το πλαίσιο των εκδηλώσεων «Οινοξένεια 2016», ο Δήμος Αιγιαλείας και η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., τιμούν τον Αιγιώτη στην καταγωγή Οσκαρικό σκηνοθέτη ...

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Οινοξένεια 2016», ο Δήμος Αιγιαλείας και η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., τιμούν τον Αιγιώτη στην καταγωγή Οσκαρικό σκηνοθέτη Alexander Payne (Κωνσταντίνο – Αλέξανδρο Παπαδόπουλο).
Ο Alexander Payne θα ανακηρυχθεί «Επίτιμος δημότης» και «Πρεσβευτής της Αιγιαλείας», για την τέχνη, τον πολιτισμό και την ιστορία της, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί  στο Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς» στο Αίγιο, απόψε Πέμπτη στις 9.00 μ.μ.. 
Ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας εξαίρετος δημιουργός της 7ης τέχνης, που έχει το χάρισμα να προσφέρει μια άλλη οπτική στο σινεμά, αυτή της ζωντάνιας και της πραγματικότητας -όπως και ο ίδιος λέει για τη δουλειά του και που μας υπενθυμίζει με τη συμπεριφορά του πως είναι και νιώθει Έλληνας- επιστρέφει μετά από ένα χρόνο στο Αίγιο και συμμετέχει στη μεγάλη γιορτή της Αιγιάλειας, τα «Οινοξένεια».
Είναι γνωστή σε όλους η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του «Πλαγίως» (Sideways), όπου οι αμπελώνες της Καλιφόρνια είναι το σκηνικό της ταινίας του και το κρασί πρωταγωνιστεί και συντροφεύει τους ήρωες σε ένα ταξίδι στον κόσμο του οίνου, της γευσιγνωσίας αλλά και της αυτογνωσίας.
Το τέλος της περιπλάνησης τους βρίσκει πιο ώριμους, λίγο πιο σοφούς και λίγο πιο κοντά στην πνευματική τους ολοκλήρωση, σε έναν παραλληλισμό –πάντα «πλαγίως»– με το αμπελοοινικό σκηνικό στις πλαγιές της Αιγιάλειας και το δικό της ταξίδι μέσα από τα «Οινοξένεια» στα αρώματα, τη φιλοξενία, τις γεύσεις και κατ’επέκτασιν στην πολιτιστική της αυτογνωσία…
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει γευστική υποδοχή του κοινού από τα Οινοποιεία του Δικτύου «Οινοξένεια», με παρουσίαση και γευσιγνωσία εκλεκτών τοπικών οίνων και μουσικά ακούσματα με τραγούδια του οίνου και της πανσελήνου.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.