Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΓΡΙΔΙ: 4+1 λόγοι για να επισκεφτείς το Αγρίδι - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Ο ι σύλλογοι των απανταχού Αγριδιωτών μας ενημερώνουν ότι ο ετήσιος χορός των συλλόγων, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Αυγούστου στην...

Οι σύλλογοι των απανταχού Αγριδιωτών μας ενημερώνουν ότι ο ετήσιος χορός των συλλόγων, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Αυγούστου στην πλατεία του χωριού. Πλούσια εδέσματα, χορός και τραγούδι κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι, στις παρυφές των βουνών. Η παρουσία όλων μας, κρίνεται απαραίτητη.
 Έπειτα το επόμενο Σάββατο στις 27 Αυγούστου θα λάβει χώρα η μεγάλη γιορτή της νοικοκυράς που από τότε που θεσμοθετήθηκε, αποτελεί τη ναυαρχίδα των εκδηλώσεων των συλλόγων τα καλοκαίρια. Απαραίτητη προϋπόθεση για τις νοικοκυρές είναι το κέφι και το μεράκι. Καλούνται όλες οι γυναίκες να συμμετάσχουν στη γιορτή αυτή, παρουσιάζοντας ένα τουλάχιστον πιάτο.
Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, μετά τον Άι Γιάννη και το παραδοσιακό κέρασμα με λουκούμια και τσίπουρα, θα ακολουθήσει το κέρασμα της πατροπαράδοτης φασολάδας, στο καφενείο του χωριού το "Χάνι". 
Την Τρίτη 31 Αυγούστου, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις με τη μεγάλη θρησκευτική πανήγυρη της Κατάθεσης της Τίμιας Ζώνης της Παναγίας. Πλήθος κόσμου αναμένεται να προσκυνήσει με ευλάβεια τη θαυματουργή εικόνα της Υπεαγίας Θεοτόκου.
Τέλος, σας έχουμε και ένα ευχάριστο νέο που αφορά την πλατεία του Χωριού. Ένα έργο που σύμφωνα με πολλούς έχει καταντήσει να είναι το "Γεφύρι της Άρτας", ξεκινάει να υλοποιείται! Το πράσινο φως άναψε τελικά και  το συνεργείο του εργολάβου που μειοδότησε στον διαγωνισμό, θα περιμένει να τελειώσουν οι εκδηλώσεις των χωριανών στην πλατεία τον Αύγουστο και από μέσα Σεπτέμβρη εγκαθίσταται στο Αγρίδι η εταιρεία που θα αναλάβει την κατασκευή της νέας μας πλατείας. Σύμφωνα με τα παραπάνω, αυτό θα είναι και το τελευταίο καλοκαίρι που θα βρει την πλατεία του χωριού μας, όπως έχουμε ξαναπεί, σε αυτή την άθλια και συνάμα επικίνδυνη κατάσταση. Ας είναι όμως, το καλοκαίρι του 2017, θα μας περιμένει η νέα πλατεία.... Έτσι λοιπόν έχεις 5 διαφορετικούς λόγους για να επισκεφτείς το Αγρίδι τον Αύγουστο του 2016.
Vamos! Καλό Καλοκαίρι και καλά γλέντια
Σύλλογοι των απανταχού Αγριδιωτών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.