Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Πήραν άδεια φύτευσης 2.944 αγροτεμάχια για οινάμπελα

Α ναρτήθηκε ο πίνακας των επιλέξιμων παραγωγών που αιτήθηκαν για άδεια φύτευσης το έτος 2016. Στον πίνακα περιλαμβάνεται και η βαθμολογί...

Αναρτήθηκε ο πίνακας των επιλέξιμων παραγωγών που αιτήθηκαν για
άδεια φύτευσης το έτος 2016. Στον πίνακα περιλαμβάνεται και η βαθμολογία ανά τεμάχιο των αποδεκτών εκτάσεων.
Με βάση τον εν λόγω Πίνακα χορηγούνται άδειες νέων φυτεύσεων στους παραγωγούς των οποίων τα αγροτεμάχια συγκέντρωσαν βαθμολογία από 8 έως 4.8 για όλη την αποδεκτή έκταση μετά την αξιολόγηση των αρμοδίων ΔΑΟΚ και για τα αγροτεμάχια που συγκέντρωσαν βαθμολογία 4 χορηγούνται άδεις σε ποσοστό 66,45% της αποδεκτής έκτασης.
Οι παραγωγοί δύναται να εκτυπώσουν μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Αίτηση Αδειών Φύτευσης Αμπέλου» το έντυπο χορήγησης της άδειας. Σε περίπτωση αδυναμίας η εκτύπωση μπορεί να πραγματοποιηθεί από την αρμόδια ΔΑΟΚ που ανήκει το υπό φύτευση τεμάχιο/α. 
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την Βαθμολογική κατάταξη των Αιτήσεων για νέες Άδειες Φύτευσης Αμπέλου

Στο σχετικό πίνακα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (www.minagric.gr) περιλαµβάνεται το όνοµα του δικαιούχου µαζί µε τη βαθµολογία ανά όνοµα, µε όσους έλαβαν βαθµολογία κάτω από 4 να υφίστανται µείωση 66,45% στην αποδεκτή τους έκταση. 
Σηµειώνεται πάντως ότι, οι παραγωγοί αυτοί, θα µπορούν να κάνουν αίτηση του χρόνου για τα αγροτεµάχια που τους έκοψαν. Το έντυπο της χορήγησης της άδειας µπορούν να το προµηθευτούν οι δικαιούχοι µέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Αίτηση Αδειών Φύτευσης Αµπέλου», αλλιώς, σε περίπτωση αδυναµίας, η εκτύπωση µπορεί να πραγµατοποιηθεί από την αρµόδια ∆ΑΟΚ που ανήκει το υπό φύτευση τεµάχιο/α.
Εφόσον η άδεια που χορηγήθηκε αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 50% της έκτασης που ζητείται στην αίτηση, ο αιτών µπορεί να αρνηθεί την άδεια µέσα σε ένα µήνα από την ηµεροµηνία (δηλαδή έως το Σεπτέµβριο) κατά την οποία χορηγήθηκε η άδεια, χωρίς να υποστεί κυρώσεις.

Προβλεπόµενες κυρώσεις
Οι άδειες νέας φύτευσης ισχύουν για τρία έτη από την ηµεροµηνία της χορήγησής τους και µπορούν να χρησιµοποιηθούν µόνο από τον αιτούντα. Στην περίπτωση που ο παραγωγός δεν χρησιµοποιήσει την χορηγούµενη άδεια φύτευσης σε ποσοστό τουλάχιστον 80% της αιτούµενης έκτασης εντός του προβλεπόµενου χρονικού ορίου των τριών ετών, τότε υπόκεινται σε αποκλεισµό υποβολής νέας αίτησης/υπεύθυνης δήλωσης για άδεια νέας φύτευσης για τα πέντε επόµενα ηµερολογιακά έτη εκτός και αν γίνει αποδεκτή ένσταση του για ανωτέρα βία.

Κλείνεις τεµάχιο φυτεµένο
Όσοι πάντως αιτήθηκαν στρέµµατα για διάφορα αγροτεµάχια και τελικά τους εγκρίθηκαν λιγότερα από όσα ζήτησαν, µπορούν να τα µεταφέρουν προς φύτεµα σε ένα ενιαίο τεµάχι. Για παράδειγµα, όπως αναφέρουν στην Agrenda πηγές από το Τµήµα Ελιάς και Αµπέλου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αν κάποιος έχει αιτηθεί 4 στρέµµατα για ένα αγροτεµάχιο και άλλα 4 στρέµµατα για κάποιο άλλο αγροτεµάχια και του εγκρίθηκαν τα µισά και στις δύο περιπτώσεις µπορεί να κάνει το εξής: Να µεταφέρει τα 2 στρέµµατα από το ένα αγροτεµάχιο στο άλλο, ώστε τελικά να συµπληρώσει 4 στρέµµατα σε ένα ενιαίο κοµµάτι γης, και να κλίσει έτσι φυτεµένο τεµάχιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.