Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΣΚΟΤΑΝΗ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ 2016

Α γαπητές Πατριώτισσες και Πατριώτες, Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σκοταναίων, σας εύχεται Καλό Καλοκαίρι και είναι στην ευχ...

Αγαπητές Πατριώτισσες και Πατριώτες,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σκοταναίων, σας εύχεται Καλό Καλοκαίρι και είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει το  πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του 29ου Συναπαντήματος 2016  και να γεμίσει με αδελφοσύνη, μουσική, χορό, θέαμα, μαγεία και γνώση, τη Γενέτειρά μας, τη  Σκοτάνη.

ΔΕΥΤΕΡΑ  15  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016
Εορτή  της Παναγίας.
Εκκλησιασμός με αρτοκλασία.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, στο προαύλιο της εκκλησίας, θα γίνει διανομή του άρτου και θα προσφερθούν γλυκίσματα και αναψυκτικά.
ΤΡΙΤΗ   16  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2016
Το πρωί και ώρα 07.00 π.μ. θα συγκεντρωθούμε μικροί και μεγάλοι στην πλατεία του χωριού για να πραγματοποιήσουμε πρωϊνό περίπατο στις τοποθεσίες του χωριού μας:
ΠΑΝΑΓΙΑ – ΣΙΔΕΡΟΒΡΥΣΗ- ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΒΑΣΙΛΗ ΤΗ ΒΡΥΣΗ
Οι παλαιοί θα έχουν τη δυνατότητα να θυμηθούν όμορφες στιγμές από το παρελθόν και εμείς οι νεότεροι να ακούσουμε ιστορίες και να ανακαλύψουμε την πραγματική ομορφιά του τόπου μας.
ΤΕΤΑΡΤΗ  17   ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2016
Το πρωί θα πραγματοποιηθεί Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου  και μνημόσυνο ως ένδειξη ανάμνησης και τιμής στη μνήμη όλων των μακαριστών ιερέων του χωριού μας:
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΙΩΑΝΝΗ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑ
ΙΩΑΝΝΗ Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΝΕΟΦΥΤΟΥ (ΜΟΝΑΧΟΣ)
ΧΡΗΣΤΟΥ Γ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ  Κ. ΖΗΚΟΥ
και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  ΑΘ. ΤΣΙΑΚΟΥΛΙΑ  
που λειτούργησαν από το έτος ιδρύσεως 1828 του Ιερού Ναού του πολιούχου μας, Αγίου Δημητρίου και  με ανάρτηση, όσων υπάρχουν, των πορτραίτων, στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού μας, δηλαδή, των:
ΙΩΑΝΝΗ Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ
ΧΡΗΣΤΟ  Γ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ
ΓΕΩΡΓΙΟ  Κ. ΖΗΚΟ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ  ΑΘ. ΤΣΙΑΚΟΥΛΙΑ
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, θα μεταβούμε στο πρώην Δημοτικό Σχολείο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί αγιασμός για την έναρξη λειτουργίας του Λαογραφικού Μουσείου.
Το Βράδυ, στην πλατεία του χωριού και  ώρα  20.30μ.μ. θα γίνει προβολή DVD  με την «Αναβίωση της αναπαράστασης της Μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου που έλαβε χώρα την 24 Ιουνίου 1827» στην οποία συμμετείχαν ως μέλη της Θεατρικής Ομάδας, οι συμπατριώτες μας  Νικόλαος Γ. Λάππας και Κωνσταντίνος Ν. Σατολιάς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, η αναπαράσταση παρουσιάστηκε ξανά, μετά από 43 ολόκληρα χρόνια, στο Μέγα Σπήλαιο που διοργάνωσε η Παγκαλαβρυτινή Ένωση σε συνεργασία με την Ιερά Μονή, στην οποία συμμετείχαν εθελοντές, μη επαγγελματίες  Καλαβρυτινοί ηθοποιοί προερχόμενοι από 10 Καλαβρυτινούς Συλλόγους.
ΠΕΜΠΤΗ 18  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2016
Στην πλατεία του χωριού και ώρα 20.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί 
εκδήλωση αφιερωμένη  στη «Ζωή των  Νέων της Σκοτάνης»
Είναι πολύ σημαντικό, να βιώσουμε  μέσα από τα μάτια των νέων της Σκοτάνης, συναισθήματα και σκέψεις της δικής τους ζωής. Να αναγνωρίσουμε τον αγώνα που διεξάγουν καθημερινά με τον δικό τους τρόπο και να ανακαλύψουμε τα όνειρα και τις προσδοκίες που έχουν για το μέλλον τους.
Φέτος, για πρώτη φορά, θα βρίσκεται κοντά μας η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου  Κερτεζιτών «Ο ΣΤΡΙΦΤΟΜΠΟΛΑΣ» κ. Γεωργία Χασαποπούλου μαζί με το Χορευτικό τμήμα, που θα μας παρουσιάσουν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  19  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2016
Στην πλατεία του χωριού και ώρα 19:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν παιχνίδια  ψυχαγωγικού περιεχομένου για  κάθε ηλικία, από  0 έως και 100 χρόνων!!!!
Στην συνέχεια, και ώρα 20.30μ.μ. θα γίνει προβολή DVD με φωτογραφίες, από το αρχείο του Ανδρέα Β. Σταματόπουλου.
Θα γυρίσουμε το χρόνο πίσω, αναπολώντας αναμνήσεις που αντανακλούν όμορφες στιγμές μιας ολόκληρης ζωής ενός χωριού.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης, θα απολαύσουμε τα παραδοσιακά γλυκά και τις πίτες των ντόπιων κυριών και θα διανεμηθούν συμβολικά δώρα προς τιμήν τους.
Θα ακολουθήσει «Μουσική Βραδιά» με ρεμπέτικα, λαϊκά και νησιώτικα τραγούδια  για μικρούς και μεγάλους.
ΣΑΒΒΑΤΟ   20   ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2016
Το βράδυ και ώρα 20:00μ.μ. θα συγκεντρωθούμε στην πλατεία του χωριού για το 29ο ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ και την κοινή συνεστίαση με όλους του πατριώτες και φίλους του  Συλλόγου μας.
Τη βραδιά θα πλαισιώσει το συγκρότημα του συμπατριώτη μας ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡ. ΚΟΥΝΑ με τα παραδοσιακά - τοπικά τραγούδια και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λυκουριώτων  και Υπεύθυνος της Χορευτικής Ομάδας Συλλόγου Λυκουριωτών κ. Σωκράτης Μούσιος θα παρουσιάσει ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς χαρίζοντάς μας, για μια ακόμη φορά μοναδικές στιγμές κεφιού και χαράς.
Αγαπητά  Μέλη,
Στους δύσκολους αυτούς καιρούς της βαθιάς ύφεσης και των δυσκολιών, για όλους τους απανταχού Σκοταναίους, ελπίζουμε και ευχόμαστε, ως Διοικητικό Συμβούλιο, ότι το 29ο Αυγουστιάτικο Συναπάντημα, αντιστέκεται και ανοίγει τα φτερά του για μια ακόμη πτήση μεγάλων αξιώσεων και προσδοκιών και να αποτελέσει για μια ακόμη φορά πόλο έλξης, χαράς και διασκέδασης.
Σκοπός και στόχος, όλων μας είναι να συνεχίσουμε να δίνουμε ζωή στον τόπο που εσείς γεννηθήκατε, και που εμείς ως παιδιά παίξαμε και μεγαλώσαμε περνώντας τα ομορφότερα καλοκαίρια μας στο χωριό, κρατώντας δυνατές τις παιδικές μας αναμνήσεις και που οι εκ Σκοτάνης καταγόμενοι συμπατριώτες μας που ζουν στο εξωτερικό, θα μπορούν να τον επισκέπτονται με χαρά και αγαλλίαση.
Το  Διοικητικό  Συμβούλιο του Συλλόγου, σας ευχαριστεί και πιστεύει στην δική σας παρουσία, στήριξη και συμμετοχή για την υλοποίηση των πολιτιστικών μας εκδηλώσεων για να ζήσουμε  και φέτος ένα ξεχωριστό πολιτιστικό καλοκαίρι στη Σκοτάνη.   
Τέλος, σας γνωρίζουμε  ότι το Διοικητικό  Συμβούλιο του Συλλόγου έχει τη διακριτική ευχέρεια για τυχόν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων, ανάλογα  με τις υφιστάμενες ανάγκες.
Καλή   Αντάμωση

Με  φιλικούς  και πατριωτικούς  χαιρετισμούς.

ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ
  
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:                                    ΜΑΡΙΑΝΘΗ Γ. ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ    
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:                     ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ.ΛΑΠΠΑΣ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:                  ΑΝΔΡΙΑΝΗ Β. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΑΠΛ.ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:       ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Β. ΖΗΚΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ:                                  ΔΕΣΠΟΙΝΑ Χ. ΚΑΝΤΙΦΕΛΗ
ΕΦΟΡΟΣ:                                        ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Η.ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΣ      
ΜΕΛΗ:                                            ΙΩΑΝΝΗΣ  ΓΡ.ΣΑΤΟΛΙΑΣ     
                                              ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘ.ΤΣΙΑΚΟΥΛΙΑΣ

                                              ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ  Κ. ΤΣΙΩΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.