HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΜΕΝΙΑΝΟΙ: «ΗΡΑΚΛΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» - ΚΑΜΕΝΙΑΝΕΙΑ 2016

Ένας θεσμός με ιδιαίτερο συμβολισμό και νόημα που έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια - σε τοπικό επίπεδο - στις πολιτιστικές και αθλ...

Ένας θεσμός με ιδιαίτερο συμβολισμό και νόημα που έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια - σε τοπικό επίπεδο - στις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις «ΚΑΜΕΝΙΑΝΕΙΑ».
Ως γνωστόν ο Σύνδεσμός μας, Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών – Δεσινιωτών, φέρει την επωνυμία «ΗΡΑΚΛΗΣ». Πέρα από το συμβολισμό της σύνδεσης των χωριών μας με τον μύθο της σύλληψης του «Ερυμανθίου Κάπρου», στην εγγύς περιοχή, βλ. τοπωνύμιο Καπρίβαινα, (Καπρί+ βαίνω = πέρασμα αρσενικού αγριογούρουνου), και τα αρχαία κατάλοιπα στο αλώνι του Ξενοχρήστου ανατολικά των Καμενιάνων, θέλουμε να δώσουμε και ένα ιδιαίτερο νόημα, για το πώς πρέπει να πορευόμαστε στη ζωή. Με όπλο και εφόδιο την δύναμη του πνεύματος, την αρετή και τις πανανθρώπινες αξίες που πρέπει να ακολουθούν τον άνθρωπο.

Εισαγωγή-Σύνδεση με το μύθο.
Ο Ηρακλής είναι ένας αρχαίος μυθικός ήρωας γνωστός σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο αλλά και τον παγκόσμιο από την κλασσική περίοδο μέχρι σήμερα. Θεωρείται ως η μετενσάρκωση της αέναης επιδίωξης του ανθρώπου προς έναν υψηλό Πνευματικό Κόσμο ακολουθώντας πάντα το δρόμο της αρετής.
Παρόλα τα δώρα με τα οποία τον προικίζει η ανώτερη φύση του, ο Ηρακλής ξεκινάει τους άθλους με το ρόπαλό του, την αυθύπαρκτη εσωτερική του φύση. «Για να υπηρετήσεις πρέπει να είσαι ικανός να στέκεις μόνος». Ο Ηρακλής στέκει μόνος, μέχρι να κερδίσει με την εμπειρία του το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τα όπλα της πνευματικής του ύπαρξης. 
Κατόπιν των προαναφερομένων θεωρήσαμε σκόπιμο φέτος- σε μια εποχή που η κοινωνία μας ψάχνει να βρει τον βηματισμό της- να δώσουμε Πανελλήνιο χαρακτήρα στον «Ηράκλειο Δρόμο» που είναι ενταγμένος στα «ΚΑΜΕΝΙΑΝΕΙΑ 2016» καλώντας ένα ευρύτερο φάσμα αθλητών-σε ερασιτεχνικό πάντα επίπεδο-που με την παρουσία τους, θα σηματοδοτήσουν και θα συμβάλλουν στην μεταλαμπάδευση των στοιχείων του πνεύματος και των αξιών που θέλουμε να προάγουμε. 
Σας καλούμε όλους λοιπόν να συμμετάσχετε σ αυτό το ξεχωριστό γεγονός μαζί μας, σε μια πανέμορφη διαδρομή!!

****ΠΡΟΣΟΧΗ: Από φέτος ο «Ηράκλειος Αγώνας Δρόμου» που πραγματοποιείται την 9η πρωινή της 14ης/8/2016,αποκτά Πανελλήνιο χαρακτήρα. Μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές απ όλα τα χωριά μας και ολόκληρη την Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι μέχρι την 13η Αυγούστου, στα τηλέφωνα: 6972571650 – & 6944580750.
Σημ: Βραβεύονται ο πρώτος, ο δεύτερος και ο τρίτος.
Μετά τιμής 
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.