Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στα Καλάβρυτα Ελληνομαθείς Αμερικανοί μαθητές

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, υποδέχθηκε, σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Καλαβρύτων, δέκα μαθητές (και έξι γονείς) από τη Β...

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, υποδέχθηκε, σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Καλαβρύτων, δέκα μαθητές (και έξι γονείς) από τη Βόρεια Καρολίνα των Η.Π.Α., που φοιτούν στο ελληνικό σχολείο της Αμερικής, “Ακαδημία Σωκράτης”.
Οι μαθητές αυτοί, που επισκέφθηκαν τα Καλάβρυτα, είναι αμερικάνικης καταγωγής και στόχος των ιδρυτών του ελληνικού σχολείου, είναι, να μυήσουν τα παιδιά, στον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική κουλτούρα και για αυτό το λόγο αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν αυτή την επίσκεψη στην Ελλάδα, μάλιστα, ως επιβράβευση των επιδόσεων των παιδιών στα μαθήματά τους, καθόσον, οι μαθητές αυτοί ήσαν, οι άριστοι, του Γυμνασίου “Ακαδημία Σωκράτης”.
Το ελληνικό σχολείο “Ακαδημία Σωκράτης”, στη Βόρεια Καρολίνα των Η.Π.Α., όπου, φοιτούν, οι μαθητές αυτοί, είναι, δίγλωσσο (Αγγλικά και Ελληνικά), ισότιμο με τα αμερικάνικα, ενταγμένο στο εκπαιδευτικό σύστημα των Η.Π.Α. και υψηλού κύρους και οι αιτήσεις αμερικανών πολιτών για να φοιτήσουν τα παιδιά τους σ’ αυτό, είναι υπερπολλαπλάσιες των δυνατοτήτων κάλυψης και φοίτησης του σχολείου (περίπου 1500) γεγονός, που αποδεικνύει, το ενδιαφέρον των αμερικανών για τα ελληνικά γράμματα, την ελληνική παιδεία και τον ελληνικό πολιτισμό.
Αντίστοιχα ελληνικά σχολεία, υπάρχουν και σε άλλες πολιτείες των Η.Π.Α..
Το ελληνικό σχολείο αυτό στις Η.Π.Α., όπως και τ’ άλλα, ιδρύθηκε από τον ομογενή Καλαβρυτινό, από το Δρυμό, αείμνηστο, Θεόδωρο Σπυρόπουλο, που διετέλεσε για πολλά χρόνια, συντονιστής πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού και Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Καλαβρυτινών (Π.Ε.ΚΑ).
Η επίσκεψη αυτή των αμερικανών μαθητών, που μαθαίνουν ελληνικά γράμματα, στα Καλάβρυτα, διοργανώθηκε, από το Δήμο Καλαβρύτων, τη Γραμματέα της Παγκόσμιας ένωσης Καλαβρυτινών Μαρία Δαφαλιά – Μασσαρά και με τη συνδρομή του 2ου Συστήματος Προσκόπων της Πάτρας.
Οι αμερικανοί αυτοί μαθητές και οι γονείς τους διέμειναν στο ξενοδοχείο “ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ”, σε μια ευγενική χορηγία του προέδρου του Συλλόγου Ξενοδόχων Κωνσταντίνου Δαφαλιά.
Στα Καλάβρυτα οι αμερικανοί μαθητές, που μαθαίνουν ελληνικά γράμματα, μετά την επίσκεψη στο Δημαρχείο, θα ξεναγηθούν και θα επισκεφθούν το ιστορικό μοναστήρι και το πανελλήνιο ηρώο της Αγίας Λαύρας, το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και τον Τόπο Θυσίας των Καλαβρυτινών, τα ονομαστά Σπήλαια Λιμνών – Καστριών, την όμορφη Κλειτορία, το υπέροχο πλατανοδάσος και τις πηγές του Πλανητέρου.
Μετά από τα Καλάβρυτα, οι μαθητές αυτοί, θα επισκεφθούν την Αρχαία Ολυμπία, τη Ζάκυνθο, την Πάτρα, την Πύλο και τις Μυκήνες.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, με αφορμή, αυτή την επίσκεψη των αμερικανών μαθητών, δήλωσε:
«Τα Καλάβρυτα και οι Καλαβρυτινοί, είμαστε, πάντα πρωτοπόροι και αξίζουν έπαινοι και συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία του Καλαβρυτινού συμπατριώτη μας από το Δρυμό, αειμνήστου, Θόδωρου Σπυρόπουλου, του οποίου τελούμε το μνημόσυνο στο Δρυμό, στις 16 Αυγούστου να ιδρύσει ελληνικά σχολεία στην Αμερική, καθώς και στο Διευθυντή του σχολείου “Ακαδημία Σωκράτης” Χαρίλαο (Larry) Περούλα.
Οι περισσότεροι, όμως, έπαινοι και τα συγχαρητήρια, αξίζουν στους αμερικανούς που σπεύδουν και στέλνουν τα παιδιά τους στα ελληνικά, αυτά, σχολεία και στην “Ακαδημία Σωκράτης” καθώς και στα ίδια τα παιδιά που μαθαίνουν τα ελληνικά γράμματα και ψάλλουν, με συγκινητικό τρόπο, τον Εθνικό μας Ύμνο.
Έτσι, όπως έλεγε και ο Ισοκράτης “Έλληνες, είναι, όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας”.
Ο Δήμος Καλαβρύτων, υποστηρίζει και ενισχύει αυτή την εθνική και πατριωτική πρωτοβουλία, μαζί με την Παγκόσμια Ένωση Καλαβρυτινών και το 2ο Σύστημα Προσκόπων της Πάτρας και συμβάλλει, ώστε τα παιδιά αυτά να γνωρίσουν την πλούσια ιστορία μας, την παράδοση και τον πολιτισμό μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.