HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τέσσερις Πυροσβέστες της Π.Υ. Καλαβρύτων με ένα όχημα στην μεγάλη πυρκαγιά της Σάμου

Τιτάνιο έργο επιτέλεσαν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, οι εθελοντές της Σάμου, οι δυνάμεις του στρατού και τα δέκα εναέρια μέσα στο...

Τιτάνιο έργο επιτέλεσαν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, οι εθελοντές της Σάμου, οι δυνάμεις του στρατού και τα δέκα εναέρια μέσα στο πυκνόφυτο ακριτικό νησί της Σάμου, καθώς φαίνεται ότι κατόρθωσαν να περιορίσουν την επέκταση των δύο ισχυρών μετώπων πυρκαγιάς που είχαν αναπτυχθεί σε περίμετρο 5 χιλιάδων στρεμμάτων δασικής και αγροτοδασικής έκτασης. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν από χθες και τέσσερις πυροσβέστες της Π.Υ. Καλαβρύτων με ένα όχημα που για άλλη μια φορά επιχειρόυν αποτελεσματικά όπου και ότα κληθούν. 
Σε ύφεση η πυρκαγιά 
«Δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο! Συνεχίζουμε το έργο πυρόσβεσης αλλά και περιφρούρησης, είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα, κάνουμε μικροεπεμβάσεις σε σημεία καθώς η βλάστηση είναι πλούσια και οι περιοχές δυσπρόσιτες, αλλά πλέον αισιοδοξούμε…» δήλωσε ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αθανάσιος Σερεντέλλος, ο οποίος βρίσκεται στη Σάμο λίγες ώρες μετά την έναρξη της πυρκαγιάς και συντονίζει το έργο πυρόσβεσης. Έχει άριστη γνώση του γεωφυσικού ανάγλυφου αλλά και των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής καθώς είχε υπηρετήσει κατά το παρελθόν στη Σάμο ως υποδιοικητής Πυροσβεστικής.
«Είμαστε σε καλό δρόμο και ευελπιστούμε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες αναζωπυρώσεις και όλες οι εναπομείνασες μικροεστίες θα τεθούν και αυτές υπό έλεγχο» τόνισε ο αντιστράτηγος, εξαίροντας το έργο των πυροσβεστών της Σάμου, των εθελοντών πυροσβεστών του νησιού που ακολούθησαν πιστά το γενικό σχεδιασμό, τους πιλότους των εναερίων μέσων που υπερέβαλλαν εαυτόν αλλά και τους φορείς της Σάμου καθώς και τους απλούς πολίτες για την ευαισθητοποίηση, την ψυχραιμία και το πνεύμα συνεργασίας που επέδειξαν.
Δύο συλλήψεις
Δύο άτομα συνελήφθησαν το Σάββατο, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Παλιά Χωματερή του νησιού.
Οι συλληφθέντες, ένας 46χρονος και ένας 23χρονος , θα οδηγηθούν την Κυριακή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.