Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Από σήμερα η έκπτωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ θέτει σε ισχύ από 1η Ιουλίου την έκπτωση 15% στα τιμολόγια ρεύματος για καταναλωτές που είναι συνεπείς στη πληρωμή των λογαριασμών...

Η ΔΕΗ θέτει σε ισχύ από 1η Ιουλίου την έκπτωση 15% στα τιμολόγια ρεύματος για καταναλωτές που είναι συνεπείς στη πληρωμή των λογαριασμών.
Η έκπτωση αφορά το καθαρό ποσό του ρεύματος και όχι το συνολικό ποσό του λογαριασμού.
Η έκπτωση ισχύει για καταναλώσεις μεσαίας και χαμηλής τάσης που θα πραγματοποιηθούν από την 1η Ιουλίου και μετά και επηρεάζει εκατομμύρια καταναλωτές.
Την έκπτωση θα μπορέσουν να καρπωθούν επίσης εκατομμύρια καταναλωτές που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη εφόσον προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών τους και τηρούν τους διακανονισμούς.
Η έκπτωση δεν αφορά ωστόσο στο σύνολο του λογαριασμού, αλλά στο ανταγωνιστικό σκέλος του, δηλαδή σε ό,τι αφορά στο καθαρό ποσό του ρεύματος.
Για έναν οικιακό καταναλωτή με λογαριασμό ρεύματος 169 ευρώ η μείωση δεν θα είναι 25,35 ευρώ, αλλά μικρότερη.
Συγκεκριμένα στον λογαριασμό των 169 ευρώ εκτός από το κόστος του ρεύματος στα 108,78 ευρώ υπάρχει και χρέωση για τον Δήμο την ΕΡΤ κλπ η οποία είναι αξίας 60,22 ευρώ. Έτσι η έκπτωση θα υπολογίζεται στο κόστος του ρεύματος και θα είναι της τάξης των 16,31 ευρώ και συνολικά ο λογαριασμός θα πέσει κατά 9,6% δηλαδή θα μειωθεί από τα 169 ευρώ στα 152,69 ευρώ.
Ταυτόχρονα όσοι πλήρωναν εμπρόθεσμα μέσα στο 2015 θα κερδίσουν φέτος τη διπλάσια αξία του παγίου τους η οποία θα αφαιρεθεί από το ποσό.
Έτσι για έναν καταναλωτή όπως ο παραπάνω θα υπάρξει μια επιπλέον μείωση στο τετράμηνο της τάξης των 13,94 ευρώ. Στόχος της ΔΕΗ είναι να μην αυξηθούν τα χρέη που αγγίζουν τα 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά και να σταματήσει η φυγή των καταναλωτών προς άλλους παρόχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.