HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στρατιωτικό Πραξικόπημα στην Τουρκία

Σε κατάσταση συναγερμού έχει περιέλθει η Κωνσταντινούπολη. Έχουν κλείσει οι δύο γέφυρες της πόλης που διέρχονται του Βοσπόρου, εν...


Σε κατάσταση συναγερμού έχει περιέλθει η Κωνσταντινούπολη. Έχουν κλείσει οι δύο γέφυρες της πόλης που διέρχονται του Βοσπόρου, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει ακόμα και στρατιωτικές δυνάμεις, όπως φαίνεται και στις φωτογραφία που ακολουθούν.
Πυροβολισμοί στην Άγκυρα
Πυροβολισμοί ακούστηκαν στην Άγκυρα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, ο οποίος μετέδωσε πως στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από την πρωτεύουσα της Τουρκίας.
Παράλληλα, όπως μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, η γέφυρα του Βοσπόρου και η γέφυρα Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ στην Κωνσταντινούπολη έκλεισαν αργά σήμερα, χωρίς να αναφερθεί η αιτία.
Στρατός: Έχουμε αναλάβει την εξουσία της Τουρκίας
Ο τουρκικός στρατός εξέδωσε στις 23.30 ανακοίνωση στην οποία αναφέρει «Αναλαμβάνουμε την εξουσία στη χώρα»! Με μια λιτή ανακοίνωση που προκαλεί ανατριχίλα, πριν από λίγα λεπτά ο στρατός της Τουρκίας επιβεβαίωσε πως δικές τους δυνάμεις είναι πίσω από το πραξικόπημα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη γειτονική χώρα.
Σύμφωνα με το Reuters, ο τουρκικός στρατός σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι έχει αναλάβει τον έλεγχο της χώρας για να επαναφέρει την ελευθερία και τη δημοκρατία. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας εγγυώνται τη διατήρηση σε ισχύ όλων των διεθνών συμφωνιών της χώρας.
Την ίδια ώρα έκτος από τις γέφυρες του Βοσπόρου στα χέρια του στρατού πλέον βρίσκεται και το αεροδρόμιο Ατατουρκ ενώ δυνάμεις του στρατού βρίσκονται ήδη έξω από το προεδρικό μέγαρο της Άγκυρας αν και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογαν βρίσκεται σε διακοπές στην Αλικαρνασό.
Έκκληση Γιλντιρίμ για ηρεμία
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ανέφερε πριν από λίγο ότι «γίνεται μία προσπάθεια» για πραξικόπημα αλλά «η κυβέρνηση δεν θα το επιτρέψει». «Δεν θα βλάψει τίποτα την τουρκική δημοκρατία. Είναι λάθος να αποκαλέσουμε τα γεγονότα πραξικόπημα, αλλά πρόκειται για μία προσπάθεια από ένα μέρος του στρατού. Οι δυνάμεις ασφαλείας κάνουν αυτό που χρειάζεται για να επιλυθεί η κατάσταση» υπογράμμισε ο Γιλντιρίμ και απηύθυνε έκκληση για ηρεμία.
Από τον διοικητή της ΕΥΠ ενημερώθηκε για το πραξικόπημα ο Α. Τσίπρας
Σχετικά με τις εξελίξεις στην Τουρκία, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις με προσοχή και ψυχραιμία.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει ενημερωθεί από τις 22:30 από τον διοικητή της ΕΥΠ, από τον οποίο ζήτησε να ενημερώσει και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολούθως επικοινώνησε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

23:55 Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μεταδίδει την πληροφορία ότι ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Χουλουσί Ακάρ κρατείται όμηρος από ομάδα αξιωματικών στο γενικό επιτελείο.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν την πληροφορία ότι το γενικό επιτελείο ανακοίνωσε πως ανέλαβε την εξουσία. Ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι ουδείς μέχρι στιγμής δεν επικαλείται κάποια πηγή.
Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα του γενικού επιτελείου δεν είναι δυνατή.
16/7/16
00:05 Με ανακοίνωση που στάλθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δημοσίευσαν τουρκικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, ο τουρκικός στρατός ανέφερε πως όλες οι υφιστάμενες εξωτερικές σχέσεις της χώρας θα συνεχιστούν και πως το κράτος δικαίου παραμένει προτεραιότητα και συμπλήρωσε πως κατέλαβε την εξουσία στην χώρα για να προστατέψει την δημοκρατική τάξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Παράλληλα, ένας δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου CNN TURK μετέδωσε πως έχουν πιαστεί αρκετοί όμηροι στο αρχηγείο του στρατού στην Άγκυρα. Ανάμεσα στους ομήρους, όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης, βρίσκεται και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου.
Ένας δημοσιογράφος του NTV ανέφερε πως ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη.
Ένας αυτόπτης μάρτυρας του πρακτορείου Ρόιτερς ανέφερε πως όλες οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Ατατούρκ ακυρώθηκαν.
Η αμερικανική πρεσβεία κάλεσε τους αμερικανούς που βρίσκονται στην Τουρκία να παραμείνουν στα σπίτια τους κατά την διάρκεια της νύχτας εν μέσω απόπειρας στρατιωτικού πραξικομήματος, όπως ανέφερε αξιωματούχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.