Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ στον Κουρουμπλή για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Γ. Πατούλη, είχε το πρωί συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασ...

Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Γ. Πατούλη, είχε το πρωί συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Π. Κουρουμπλή, για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Ο κ. Πατούλης κατέθεσε τις προτάσεις της ΚΕΔΕ σχετικά με τους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) και υπογράμμισε την αναγκαιότητα να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο και βιώσιμο θεσμικό πλαίσιο στη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, διαβεβαίωσε ότι οι Δήμοι έχουν τη διάθεση και τη βούληση να συμβάλουν με κάθε τρόπο στην επίλυση του προβλήματος, αλλά βασική προϋπόθεση είναι να μην υπάρξει ένας γενικός κανόνας για όλη τη χώρα, αλλά να προσδιοριστούν και να θεσπιστούν συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία θα λαμβάνουν υπόψη συγκεκριμένες παραμέτρους.
Αναφερόμενος στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, επισήμανε ότι ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ πρέπει να είναι ένα πρόσωπο που θα προέρχεται από τους Δήμους και να μην είναι ο εκάστοτε περιφερειάρχης Αττικής, επισημαίνοντας ότι «η θεσμική αρμοδιότητα στη διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη ευθύνη της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης».
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύθηκε ότι θα εξεταστούν οι προτάσεις που κατέθεσε η ΚΕΔΕ και θα συγκληθεί με δική του πρωτοβουλία συνάντηση μέσα στον Αύγουστο, όπου θα συζητηθεί διεξοδικά το σχετικό θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.