HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΦΙΛΙΑ: Αναστάτωση και αντιδράσεις για την απομάκρυνση του π. Αλυπίου από την Ι.Μ. Αγ.Αθανασίου

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα Φίλια Καλαβρύτων μετά την πληροφορία για απομάκρυνση του προσφάτως εγκαταβιώσας στην Ιερά...

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα Φίλια Καλαβρύτων μετά την πληροφορία για απομάκρυνση του προσφάτως εγκαταβιώσας στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Φιλίων π. Αλυπίου Κατσαμπάκη. 
Ο Αρχιμανδρίτης, o Αλύπιος Κατσαμπάκης που έχει διακονήσει πολλά χρόνια στο Άγιο όρος δίπλα στον όσιο Παΐσιο και τα τελευταία πέντε χρόνια διακονούσε στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Ακράτας, εγκαταβίωσε από τον περασμένο Μάιο στην Ιερά Μονή του Αγίου Αθανασίου  και όλοι μιλούν για έναν εξαιρετικό λειτουργό και πνευματικό.
Πριν από λίγε ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του "ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS" ο π. Αλύπιος ενημερώθηκε από την Μητρόπολη ωστε να αφήσει το Μοναστήρι και να εγκατασταθεί πλέον στην Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας, χωρίς ουσιαστικό λόγο. 
Η κοινότητα των Φιλίων, αλλά και οι σύλλογοι (των απανταχού Φιλιωτών και Φίλων της Ιεράς Μονής), σύμφωνα πάντα με πληροφορίες μας,  εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση αυτή του Μητροπολίτη. Για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς και ζητήθηκε η συμβολή του για την αναίρεση της απόφασης από πλευράς Μητρόπολης  που θα αφήσεις πάλι κλειστό το μοναστήρι όπως ήταν για αρκετά χρόνια.
Αξίζει να σημειωθεί οτι από τον Φεβρουάριο του 2016, όταν πάρθηκε η απόφαση να αφήσει την Ι.Μονή της Αγίας Τριάδας στην Ακράτα και να εγκατασταθεί ο π. Αλύπιος στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου και είχε γράψει σχετικά το "ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS" (διαβάστε εδώ) δεχθήκαμε τις έντονες αντιδράσεις από κατοίκους τη Ακράτας οι οποίοι εμφανώς στεναχωρημένοι μας ανέφεραν ότι "χάνουν" για έναν εξαίρετο κληρικό. 
Ελπίδα και ευχή  να αρθεί η απόφαση και να μείνει ο π. Αλύπιος στα Φίλια και να μείνει ζωντανό το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.