HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Προκήρυξη υποτροφιών του ιδρύματος «Σοφιανοπούλειο Κληροδότημα»

Το Δ.Σ. του Κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία «Σοφιανοπούλειο Κληροδότημα» θα χορηγήσει σύμφωνα με το 18/5/2016 πρακτικό του και...


Το Δ.Σ. του Κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία «Σοφιανοπούλειο Κληροδότημα» θα χορηγήσει σύμφωνα με το 18/5/2016 πρακτικό του και σύμφωνα με την παρούσα οικονομική του κατάσταση, και τις διατάξεις του άρθρου 56 του Ν. 4182/2013 και του άρθρου 2 του Οργανισμού του Κληροδοτήματος που εγκρίθηκε με το ΦΕΚ 73 6/5/1957 και την υπ’ αριθμ. 1243/2014 απόφαση του Εφετείου Αθηνών για το Ακαδημαϊκό έτος   2016  2017 δυο (2) υποτροφίες για συνέχιση σπουδών σε ελληνικά πανεπιστήμια και στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει:
1) Να έχουν ελληνική ιθαγένεια
2) Να είναι ικανοί και ηθικοί των οποίων ο ένας γονέας τουλάχιστον να είναι δημότης από τον Ενιαίο Καλλικρατικό Δήμο Καλαβρύτων και των τοπικών αυτού κοινοτήτων με προτεραιότητα στους νέους των οποίων ο ένας τουλάχιστον γονέας κατάγεται από την τοπική κοινότητα Αροανίας, οι οποίοι θα προτιμώνται κάθε φορά που θα χορηγείται υποτροφία.

Το μηνιαίο ποσό της υποτροφίας ορίζεται στα τριακόσια (300) ευρώ για κάθε υπότροφο.
Η καταβολή των  υποτροφιών θα αρχίσει από την έναρξη του ακαδημαϊκού  έτους 2016 (διάρκειας 10 μηνών από 01-09-2016 έως 30-06-2017) και θα είναι ετήσιες με δικαίωμα να επαναχορηγηθούν στα ίδια πρόσωπα υπό τις ίδιες προϋποθέσεις. εφόσον δηλαδή θα έχουν  καλή επίδοση στις σπουδές τους και θα προάγονται κανονικά στα έτη φοιτήσεως τους αλλιώς η υποτροφία θα διακόπτεται
Οι υποψήφιοι που πληρούν τις προϋποθέσεις μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους προς το Σοφιανοπούλειο Κληροδότημα που εδρεύει στην οδό Μαιάνδρου 23, Τ.Κ. 11528 Αθήνα Τηλ.-  2107249460  από  15 Σεπτέμβριου 2016 έως  30  Οκτωβρίου 2016.
Οι αιτήσεις θα συνοδεύονται από τα εξής δικαιολογητικά:
1) Πιστοποιητικό γεννήσεως από το οποίο θα προκύπτει η ελληνική ιθαγένεια καθώς και ο τόπος καταγωγής του υποψηφίου ή των γονέων του ή τουλάχιστον ενός εκ των γονέων
2) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
3) Βεβαίωση ή πιστοποιητικό ότι έχει εγγραφεί και φοιτά σε τμήμα ανώτατης πανεπιστημιακής σχολής της χώρας από τις άνω σχολές σύμφωνα με το καταστατικό του ιδρύματος.
4) Απόσπασμα ποινικού μητρώου 
5) Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 του υποψηφίου με την οποία θα δηλώνεται ότι δεν έλαβε ούτε λαμβάνει υποτροφία για τις ίδιες σπουδές από άλλη κληρονομιά, κληροδοσία ή δωρεά και ότι δεν έχει εκπέσει λόγω υπαιτιότητας του από υποτροφία που του είχε απονεμηθεί. 
Αν οι υποψήφιοι είναι πάνω από δυο η διαδικασία επιλογής θα παραπέμπεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Αχαΐας.
Η προκήρυξη θα δημοσιευθεί σε μια εφημερίδα του δήμου Καλαβρύτων και σε μια ημερήσια εφημερίδα της Αθήνας. Θα αποσταλεί επίσης για ανάρτηση σε εμφανές σημείο του δημοτικού καταστήματος του δήμου Καλαβρύτων.                                                                                 
Ο πρόεδρος
Αγγουρής   Χαράλαμπος


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.