Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Έκτακτη Γενική Συνέλευση της (ΚΕΔΕ) παρουσία του Δημάρχου Καλαβρύτων (βίντεο)

Την πρόθεση της Αυτοδιοίκησης να διεκδικήσει δυναμικά την προώθηση αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στο μοντέλο οργάνωσης της χώρας, όπου οι...

Την πρόθεση της Αυτοδιοίκησης να διεκδικήσει δυναμικά την προώθηση αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στο μοντέλο οργάνωσης της χώρας, όπου οι Δήμοι θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο με αλλαγή του Καλλικράτη, καθώς και  την απαίτηση να προχωρήσει άμεσα η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών με το οποίο θα δοθούν λύσεις σε σημαντικά λειτουργικά ζητήματα των Δήμων, διαμήνυσαν οι Δήμαρχοι τη; χώρας στην χθεσινή  Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). 
Στην έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο "President", είχε ως θέμα την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου από το Υπουργείο Εσωτερικών για τους Δήμους. Το παρών έδωσε και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγιναν παρατηρήσεις, προτάσεις και βελτιώσεις οι οποίες θα συμπληρωθούν με αυτές που θα διατυπωθούν κατά την αυριανή έκτακτη Γενική Συνέλευση και θα κατατεθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στο υπουργείο Εσωτερικών.
Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ επισήμανε ότι υπάρχουν αρκετές θετικές διατάξεις και ρυθμίσεις που διευκολύνουν την καθημερινή λειτουργία των δήμων. Υπογραμμίστηκε ωστόσο ότι το νομοσχέδιο δεν λύνει κανένα από τα μεγάλα ζητήματα του θεσμού, τα οποία παραπέμπονται σε μέλλοντα χρόνο και στο πλαίσιο της αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου της. Επισημάνθηκε ακόμη ότι η συζήτηση αυτή θα πρέπει να γίνει καταρχήν στους κόλπους της ίδια της Αυτοδιοίκησης οργανωμένα και επιστημονικά τεκμηριωμένα και να καταλήξει μέσα από τις συλλογικές της διαδικασίες στην κατάθεση ολοκληρωμένου πλαισίου για το ποια Αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη σήμερα η χώρα και πως οι δήμοι θα μετατραπούν σε πραγματικούς οργανισμούς ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών και να υπηρετήσουν αποτελεσματικά τις πολλαπλές ανάγκες των πολιτών.  

Δείτε την ομιλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ                

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.