HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΒΙΒΛΙΟ: "Η Στύγα και άλλες ιστορίες λαογραφίας και φαντασίας των Καλαβρύτων".

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις " Nightread" το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Π.Τσουρέκη ,   "η Στύγα και άλλες ιστορίες λαογρ...

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις " Nightread" το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Π.Τσουρέκη,  "η Στύγα και άλλες ιστορίες λαογραφίας και φαντασίας των Καλαβρύτων". Ο Κωνσταντίνος Π. Τσουρέκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986 και μεγάλωσε στον Πειραιά. Η καταγωγή του είναι από τo Μάνεσι Καλαβρύτων. Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας. Η αγάπη του προς τον βυζαντινό και μεσαιωνικό βίο τον ενέπνευσε στην δημιουργία της " Ιστορίας της Μέκτας". Δηλώνει λάτρης της φύσης και της φαντασίας. Η "Θυσία στην κορυφή του ονείρου" είναι το πρώτο μέρος των Ιστοριών της Μέκτας και το πρώτο έργο του συγγραφέα που εκδίδεται.
Ο ίδιος ο συγγραφέας μας περιγράφει το νέο του βιβλίο:
Κυκλοφορεί από χθες το βιβλίο μου "η Στύγα και άλλες ιστορίες λαογραφίας και φαντασίας των Καλαβρύτων" και θα αδράξω την ευκαιρία να φτιάξω αυτή τη φορά το τόπικ για αυτό παρά να το αφήσω στα σίγουρα χέρια των υπόλοιπων moderators και κυρίως για τον λόγο ότι θέλω να πω δυο λόγια, κατατοπιστικά γι'αυτό. 
Ας περάσουμε όμως στο περιεχόμενο του βιβλίου : 
Αποτελείται όπως γράφει και το οπισθόφυλλο από έξι ιστορίες για τον οδοντωτό σιδηρόδρομο, το θρυλικό Μουτζούρη, που κλείνει φέτος 120 χρόνια λειτουργίας...
Εννέα για τον τόπο... την ιστορία... τους θρύλους... τις παραδόσεις... την ιστορική μνήμη... τους ανθρώπους... την Κατοχή... την κωμόπολη... τα Καλαβρυτοχώρια.
Ιστορίες Λαογραφίας για τη ζωή των κατοίκων, τις αφηγήσεις και τους μύθους του παρελθόντος, αλλά και σημαντικά ιστορικά γεγονότα που συντάραξαν την περιοχή...
Ιστορίες Φαντασίας, όπου το φανταστικό στοιχείο ενώνεται με το ρεαλιστικό, για να μας ταξιδέψει και να μας φέρει πιο κοντά σε ένα μαγικό τόπο, γεμάτο καλά νερά από βρύσες πολλές. 
Ένα ξεχωριστό ταξίδι στις καλές βρύσες, τα Καλάβρυτα.
Φέτος το 2016 λαμβάνουν χώρα οι εκδηλώσεις ΕΝ ΣΥΡΜΩ στην πόλη των Καλαβρύτων προς τιμήν του οδοντωτού σιδηρόδρομου που έκλεισε τα 120 γεννέθλια του. (1896- 2016) Ο Μουτζούρης που βρίσκεται πια στο μουσείο ξεκίνησε το 1896 και διάβηκε τις δεκαετίες στο φαράγγι του Βουραϊκού, πότε αγκομαχώντας και πότε σφυρίζοντας, περνώντας γέφυρες και αντικατολισθητικές σήραγγες σε μια σιδηροδρομική διαδρομή μοναδική παγκοσμίως.
Τα εννέα αυτοτελή διηγήματα με τίτλους είναι τα
Βούρα, Τσιβλός, Άραχλος, Η Στύγα, Χίλια Καντήλια, Calovrate , Φουρνόλακας, Καρυδιά, οι Τρεις Αδελφοί.
Τα Βούρα, Τσιβλός, Η Στύγα βασίζονται στην ελληνική μυθολογία, και το λαογραφικό στοιχείο. 
Τα Άραχλος, Χίλια Καντήλια, Calovrate, Φουρνόλακας , οι Τρεις Αδελφοί βασίζονται σε ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία.
Το διήγημα Καρυδιά βασίζεται στη φύση και τη ζωή στα Καλαβρυτοχώρια. 
Περισσότερη ανάλυση στις παρουσιάσεις του βιβλίου που θα ακολουθήσουν πρώτα στα Καλάβρυτα και ύστερα σε Αθήνα. 

Paperback, First, 104 pages
Published July 28th 2016 by Nightread
ISBN139789609773041
Edition LanguageGreek, Modern (1453-)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.