HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΚΡΑΤΑ: Ονοματοδοσία Δημοτικής Πινακοθήκης Ακράτας - Εγκαίνια Έκθεσης (ΦΩΤΟ)

Η καρδιά του πολιτισμού το φετινό καλοκαίρι χτυπά στην Ακράτα. Στον ιστορικό πεζόδρομο της πόλης την Κυριακή στις 10 του Ιούλη πραγματοπ...

Η καρδιά του πολιτισμού το φετινό καλοκαίρι χτυπά στην Ακράτα. Στον ιστορικό πεζόδρομο της πόλης την Κυριακή στις 10 του Ιούλη πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ένα σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού για την Ακράτα και την ευρύτερη Αιγιάλεια: Η εκδήλωση Ονοματοδοσίας της Δημοτικής Πινακοθήκης (Δ.Π.) σε Δημοτική Πινακοθήκη Ακράτας- «Ζωή Ψαρρού», τα εγκαίνια της αίθουσας ΤΑΚΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ και τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής δύο ταλαντούχων και καταξιωμένων ζωγράφων του Τάσου Αριδά και του Μάριου Σπηλιόπουλου.
Η Πρόεδρος της κοιν. Ακράτας, κα Μαρία Καρρά μίλησε από καρδιάς για την δωρήτρια Ζωή Ψαρρού, για τον 20ετή αγώνα της για τη στέγαση και μόνιμη έκθεση των έργων και τη σημασία που έχει για την Κοινότητα Ακράτας το ιστορικό κτίριο να φέρει το όνομα μιας γυναίκας που αφιέρωσε τη ζωή της στην τέχνη κι εναπόθεσε το όνειρό της στη γενέτειρά της.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ., κος Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, απένειμε τιμητική πλακέτα στον άοκνο εργάτη του χρωστήρα και δωρητή 16 νέων εικαστικών έργων, κο Τάκη Σιδέρη, ως ελάχιστο ευχαριστώ για τη γενναιόδωρη πράξη του.
Οι τιμώμενοι και οι εικαστικοί μίλησαν για το έργο τους και την τέχνη στους καιρούς που ζούμε. Η αναπληρώτρια δημάρχου κα Βασιλική Ψυχράμη εκ μέρους του Δήμου Αιγιάλειας, απηύθυνε χαιρετισμό και εγκαινίασε την αίθουσα «Τάκης Σιδέρης».
Το μέλος της Επιτροπής Στήριξης της Δ.Π. Αναστασία Ευσταθίου, συντόνισε την εκδήλωση κι ευχαρίστησε δημόσια τον Μ. Σπηλιόπουλο, τον εικαστικό με ακρατινή καταγωγή γιατί ήταν ο άνθρωπος που έβαλε την υπογραφή του στο γκράφιτι που κάλυψε τον λευκό τοίχο του κτιρίου στον πεζόδρομο της Κανελλοπούλου. Ένα εικαστικό αποτέλεσμα που υλοποίησε η ομάδα γκραφιτάδων της Σχολής Καλών Τεχνών τον Μάιο του 2015, χάρις στις υποδείξεις του.
Εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, εκλεκτοί προσκεκλημένοι, φίλοι της τέχνης και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του κτιρίου για να συγχαρούν τη Ζωή Ψαρρού, την ψυχή της (Δ.Π.), τον δωρητή Τάκη Σιδέρη και τους δύο αναγνωρισμένους ζωγράφους και να θαυμάσει, κατόπιν τη μοναδική έκθεση ζωγραφικής στον 2ο όροφο του κτιρίου. Η παρουσία των Ακρατινών και των ανθρώπων που αγαπούν την τέχνη ήταν συγκινητική.
Η εκδήλωση έκλεισε όμορφα με μία αναφορά στην ανακαίνιση του κτιρίου, το οποίο αγκάλιασε η τοπική κοινωνία και που θα στεγάσει το ιστορικό αρχείο της Ακράτας και της ευρύτερης περιοχής με τίτλο ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ.
Η Επιτροπή Στήριξης της Δ.Π. ευχαριστεί τους δωρητές, τον εικαστικό Δημήτρη Λάγκα για την πινακίδα που φιλοτέχνησε, τον Χρήστο Ασημακόπουλο, πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Αναγέννηση για την ηχητική κάλυψη, τον Σπύρο Ασημακόπουλο για τη φωτογράφηση και όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση στην πλατεία της Ακράτας. Ενημερώνει, δε, το κοινό ότι η έκθεση θα διαρκέσει από τις 10 Ιουλίου έως τις 28 Αυγούστου 2016. Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 19:00- 21:30.
[pgallery][/pgallery]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.