HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΑΟΣ: Για εγκατάλειψη του χωριού μιλούν οι κάτοικοι

Η Πάος είναι ένα πολύ όμορφο και ζωντανό, ακόμα τουλάχιστον, χωριό σε μια πολύ πλεονεκτική θέση που προέκυψε από την συνένωση τριών χωρ...

Η Πάος είναι ένα πολύ όμορφο και ζωντανό, ακόμα τουλάχιστον, χωριό σε μια πολύ πλεονεκτική θέση που προέκυψε από την συνένωση τριών χωριών, του Βεσινίου, του Δεχουνίου και του Σκουπίου.
Σε επιστολή, που υπογράφουν πολλοί κάτοικοι στης Πάου και που απέστειλαν στο "ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS" συνοδευόμενη από φωτογραφικό υλικό κάνουν λόγο για πλήρη εγκατάλειψη του χωριού τονίζοντας ότι: 
"Στην Πάο πέρα από τους τοπικούς "άρχοντες" δραστηριοποιούνται και δύο πολιτιστικοί σύλλογοι, ένας των εν Αθήναις Παίων και ένας των κατοίκων του χωριού. Εν τούτοις, κατά το κοινώς λεγόμενο, ‘‘όπου λαλούν πολλοί κακόροι αργεί να ξημερώσει‘‘! Ο πολιτισμός μας εξαντλείται σε γλέντια και φαγοπότια χωρίς το παραμικρό πολιτιστικό στοιχείο. Τελευταία μάλιστα καθιερώθηκε γλέντι την ημέρα της Πεντηκοστής που εκτός του ότι δεν έχει τίποτα πολιτιστικό να παράσχει αντίθετα διχάζει τους κατοίκους αφού επιλέχτηκε, κακώς, η ημέρα που οι Βεσιναίοι πανηγυρίζουν την Αγία Τριάδα για να γίνεται!
Τι παρέχουν λοιπόν όλοι αυτοί οι θεσμικοί και μη παράγοντες στο χωριό μας; Τι κατάφεραν; Ένα χωριό πνιγμένο στα χορτάρια, ένα ρέμα με περισσότερα λάστιχα απ την goodyear και περισσότερα στρώματα απ την media strom που λειτουργεί σαν ‘‘οικολογική‘‘ χωματερή, ενά ανύπαρκτο γήπεδο μπάσκετ που επισκευάστηκε με την φροντίδα και μόνο των δασκάλων και κλειδώθηκε με την φροντίδα των τοπικών παραγόντων, μια άθλια πλατεία με μια εντελώς επικίνδυνη και ερειπωμένη δήθεν παιδική χαρά, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου που κλειδώθηκε, αντί να ανακαινιστεί, με την πρώτη διαμαρτυρία κάποιου από τους τελευταίους συνειδητούς."

Η ερώτηση που θέτουν κάτοικοι του χωριού είναι απλή: "Γιατί άλλα παρακείμενα χωριά καλλωπίζονται με επιμέλεια και απ το χωριό μας λείπουν και τα βασικά;"
Και συμπληρώνουν με πολλές αιχμές προς όλους τους αρμοδίους:
"Ποιο χωριό δεν έχει προσβάσιμο γήπεδο για μπάσκετ και ποδόσφαιρο εκτός απ το δικό μας; Χωριά που στερούνται παιδιών δεν στερούνται γηπέδου και τα δικά μας τα παιδιά πρέπει να πηδούν κάγκελα για να αθληθούν ή να μεταναστεύουν σε διπλανά χωριά!
Ποιο χωριό δεν έχει ούτε μια αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων ώστε να ανεβεί μία παράσταση, να προβληθεί μία ταινία, να γίνει μια ομιλία ή μια έκθεση, να συγκεντρωθούμε και να συζητήσουμε, να έχουν στέκι υγιούς και πραγματικής ψυχαγωγίας οι νέοι; 
Ποιο χωριό χρησιμοποιεί για τα φαγοπότια, τα ‘‘βαπτισμένα‘‘ ως πολιτιστικές εκδηλώσεις, το χώρο του σχολείου τον οποίο πολλές φορές μάλιστα ‘‘κακοποιεί‘‘ και λερώνει; 
Σε ποιο χωριό δεν υπάρχει ουτε καν χώρος για ιδιαίτερα μαθήματα για τα παιδιά; Σε ποιο χωριό το κοινοτικό γραφείο δεν εξυπηρετεί ούτε τις ανάγκες για εκπαίδευση των παιδιών αλλά παραχωρείται με ευκολία στον πολιτιστικό, τάχα, σύλλογο για την διοργάνωση συμποσίων σχεδόν διονυσιακών; Αλήθεια πόσο τίμιο είναι η πλατεία του χωριού να δίνει εικόνα πλήρους παρακμής μερικές μέρες πριν από το προγραμματισμένο πολιτιστικό φαγοπότι και μόνο για χάρη του να ευπρεπίζεται ενώ μάλιστα ταυτοχρόνως το υπόλοιπό χωριό ασφυκτιά μέσα στα χορτάρια; Πόση υποκρισία πια! 
Πρέπει κάποτε όλοι, τοπικοί παράγοντες και σύλλογοι, να αναλάβουν το μέτρο της ευθύνης τους και να δουλέψουν για το κοινό καλό κι όχι για την δημόσια εικόνα τους, το λεγόμενο προφίλ. Δραστηριότητες όπως το κόψιμο των χορταριών αποτελούν καθήκον και υποχρέωση ανθρώπων που αμείβονται για αυτό. Αν κάποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί να εκτελεί πιστά και με συνέπεια το καθήκον του και τον ρόλο του δεν έχει παρά να παραιτηθεί!
Πρέπει η Πάος να γίνει στολίδι, να καθαριστεί και να αποκτήσει στοιχειώδη πολιτιστική δραστηριότητα."


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.