HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αλλαγές στο κυνήγι με αλλαγή της νομοθεσίας

Τη σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής με αντικείμενο τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για την άσκηση του κυνηγιού ανήγγειλε χθες, σ...

Τη σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής με αντικείμενο τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για την άσκηση του κυνηγιού ανήγγειλε χθες, σε συνέντευξη Τύπου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Τσιρώνης, με αφορμή την παρουσίαση των απόψεων, εν είδει πορίσματος, οι οποίες διατυπώθηκαν στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου που είχε προηγηθεί.
Όπως είπε ο κ. Τσιρώνης, εξετάζεται, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, νέα μέθοδος έκδοσης των αδειών θήρας με αυτόματο ηλεκτρονικό τρόπο, ώστε να μειωθεί η γραφειοκρατία και να εξυπηρετούνται οι πολίτες. Ο αν. υπουργός αναφέρθηκε και στην ανάγκη διαφάνειας όσον αφορά τη διαχείριση των τελών που εισπράττουν οι κυνηγετικές ομοσπονδίες και οι σύλλογοι από την έκδοση αδειών για το κυνήγι (60 ευρώ ανά άδεια) και υπολογίζονται σε 15 εκατ. ετησίως.
Επίσης, καταγράφηκε ως πρόβλημα το μέγα πλήθος των παράνομων κυνηγετικών όπλων (χωρίς άδεια), του οποίου ο αριθμός υπολογίζεται σε πάνω από ένα εκατομμύριο. Ανακοινώθηκε ακόμη ότι σχεδιάζεται η συγκρότηση και λειτουργία εθνικής επιτροπής για τη διαχείριση της άγριας πανίδας στα πρότυπα της Επιτροπής Φύση 2000 για τη βιοποικιλότητα, ως ανεξάρτητου γνωμοδοτικού οργάνου που θα συνδράμει τις δημόσιες υπηρεσίες με την εξειδικευμένη γνώση των μελών της σε θέματα όπως οι ρυθμιστικές διατάξεις για το κυνήγι, η παρακολούθηση των ειδών κ.λπ. Για τη φετινή κυνηγετική περίοδο, η οποία ξεκινάει στις 20 Αυγούστου, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι συζητούνται με ειδικούς εμπειρογνώμονες «κάποιες μικρές, αλλά πιθανές απαραίτητες αλλαγές».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.