HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ: Τιμήθηκε η ιστορική μάχη του Τσετσεβού (ΦΩΤΟ)

Τελέσθηκε την Κυριακή 17 Ιουλίου, όπως κάθε χρόνο, στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Βερίνου, επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο για τους...


Τελέσθηκε την Κυριακή 17 Ιουλίου, όπως κάθε χρόνο, στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Βερίνου, επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο για τους πεσόντες στην ιστορική μάχη του Τσετσεβού. Το εκκλησίασμα ανέβηκε εν πομπή στο τόπο θυσίας με το λάβαρο της Αγίας Μαρίνας να προηγείται και τα εξαπτέρυγα. Εψάλη η επιμνημόσυνος δέηση και στο τέλος ο εθνικός ύμνος.
Παραβρέθηκαν πλήθος περιοίκων που γνωρίζουν και τιμούν πάντοτε αυτή την ημέρα !
Μετά το πέρας παρατέθηκε κέρασμα κάτω από τον πλάτανο στον περίβολο της Μονής!
Η μάχη του Αγιάννη των Τσετσεβών
Η μάχη του Αγιάννη των Τσετσεβών, έλαβε χώρα έξω από το Μοναστήρι την 17η Ιουλίου 1827. Για τη μάχη μας δίνουν πληροφορίες οι επιστολές των οπλαρχηγών που έλαβαν μέρος σε αυτή, οι οποίες απευθύνονται στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, αρχηγό των πελοποννησιακών στρατευμάτων. Μέσα στη Μονή είχαν συγκεντρωθεί για ασφάλεια οι απροσκύνητοι κάτοικοι της γύρω περιοχής, δηλαδή όσοι δεν είχαν δηλώσει υποταγή στον Ιμπραήμ και εξακολουθούσαν να στηρίζουν την Επανάσταση. Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, μετά τη σύγκρουση των ελληνικών στρατιωτικών σωμάτων με τα τουρκικά και το τέλος της μάχης, ο Ταξιαρχίτης μετοχιάρης Μοναχός της Μονής του Αγίου Ιωάννου π. Ανανίας Αντωνιάδης ζήτησε χάρη για τα γυναικόπαιδα που έμεναν κλεισμένα στο Μοναστήρι, η οποία και δόθηκε. Τα οστά των ογδόντα Ελλήνων που έπεσαν εκείνη την ημέρα έχουν ταφεί στα θεμέλια του Ηρώου που ανεγέρθηκε νότια της Μονής εις μνημόσυνόν τους το 1927.    
                             
[pgallery][/pgallery]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.