Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΟΤΑΝΑΙΩΝ: ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ & ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ  & Η ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ Μία  ακόμη επιτυχία ήρθε να προστεθεί  στις ιστ...



ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 
& Η ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ

Μία  ακόμη επιτυχία ήρθε να προστεθεί  στις ιστορικές σελίδες της ιστορίας του Συλλόγου μας με την συμμετοχή μας στον εορτασμό της Επετείου και της αναπαράστασης της Μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου,  μετά από 43 χρόνια.
Η  εκδήλωση  έλαβε χώρα την  Κυριακή  12  Ιουνίου 2016 στην  Ιστορική Μονή της Παναγίας της Μεγαλοσπηλαιότισσας και περιελάμβανε  Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Μονής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου, ενώ στον ειδικά διαμορφωμένο προαύλιο χώρο εκφωνήθηκε  ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Καθηγητή  κ. Αθανάσιο  Καψάλη, Αν. Καθηγητή  Εκκλησιαστικής Ιστορίας της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής  Ακαδημίας της Αθήνας, ο οποίος  με εμπεριστατωμένο, τεκμηριωμένο και γλαφυρό λόγο μίλησε για την σημασία του ιστορικού γεγονότος που έλαβε χώρα την 24 Ιουνίου 1827.
Στη συνέχεια,  ακολούθησε η ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ των γεγονότων πριν και κατά τη ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ το 1827 που διοργάνωσε η Παγκαλαβρυτινή Ένωση, σε συνεργασία με την Ιερά Μονή, την  αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων και την συμμετοχή αρκετών  Καλαβρυτινών Συλλόγων.
Στην  εκδήλωση και στην αναβίωση της αναπαράσταση της  Μάχης του 1827 μετείχε, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ. Δημητρίου Βαρβιτσιώτη και ο Σύλλογος  Σκοταναίων.
Οι συμπατριώτες μας  κ.κ. Νικόλαος  Γ. Λάππας (γιος του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου Σκοταναίων κ. Γεωργίου Κ. Λάππα) και Κωνσταντίνος Ν. Σατολιάς (ανηψιός του μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Σκοταναίων  κ. Ιωάννη Γρηγ. Σατολιά) πήραν μέρος στην αναπαράσταση ως μέλη της Θεατρικής Ομάδας ενώ στην εκδήλωση παρέστησαν η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαριάνθη Γ. Χρονοπούλου, το μέλος κ. Ιωάννης Γρηγ. Σατολιάς και  ορισμένοι συμπατριώτες μας.
Ο  εξαιρετικός και επιβλητικός χώρος, η εναλλαγή των συναισθημάτων που δόθηκε  από τους  34 ερασιτέχνες μέλη των συλλόγων ηθοποιοί, η πατριωτική έξαρση, οι έφιπποι αγγελιοφόροι, οι σκηνές της Μάχης και γενικά η όλη παρουσίαση έδωσαν ένα  ξεχωριστό ενδιαφέρον σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης και εντυπωσιάζοντας τους εκατοντάδες θεατές, οι οποίοι με παρατεταμένα χειροκροτήματα εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους.
Στη  συνέχεια, ακολούθησε  κοινό γεύμα  στο  Grande Sale  του Μεγάλου Σπηλαίου όπου ο Γιώργος Δαλιάνης και η Ομάδα « ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ» ξεσήκωσαν τον κόσμο στο χορό με τα  παραδοσιακά τους τραγούδια.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σκοταναίων  ευχαριστεί τον Πρόεδρο της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ. Δημήτριο Βαρβιτσιώτη για την τιμή να συμμετάσχει  ο Σύλλογό μας σ΄ αυτή την τόσο ξεχωριστή εκδήλωση, καθώς επίσης  αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Ιερώνυμο, στην κ. Χαρίκλεια Ρόδη για την συμβολή και καθοδήγησή της και να  συγχαρεί τους συμπατριώτες μας κ.Νικόλαο  Γ. Λάππα και Κωνσταντίνο Ν. Σατολιά  για την άψογη εθελοντική τους παρουσία, οι οποίοι μέσα από την αναβίωση της αναπαράστασης όχι μόνο κατάφεραν να μας συγκινήσουν, και να αποτελέσει για όλους μας  μια βιωματική εμπειρία  και άγγιγμα της ιστορίας μας, αλλά και να μας κάνουν να νοιώσουμε υπερήφανοι ότι πρέπει να θυμόμαστε και  να τιμούμε τα άγια, τα ιερά αυτού του τόπου.

ΤΟ    ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΚΟΤΑΝΑΙΩΝ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:                  ΜΑΡΙΑΝΘΗ  Γ. ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ    
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:          ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΚΩΝ. ΛΑΠΠΑΣ                   
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ       ΑΝΔΡΙΑΝΗ Β. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ          
ΑΝΑΠΛ.ΓΕΝ.ΓΡΑΜ.       ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  Β. ΖΗΚΟΣ                    
ΤΑΜΙΑΣ:                         ΔΕΣΠΟΙΝΑ  Χ. ΚΑΝΤΙΦΕΛΗ                
ΕΦΟΡΟΣ:                       ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Η. ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΣ       
ΜΕΛΟΣ:                         ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΘ.ΤΣΙΑΚΟΥΛΙΑΣ        
ΜΕΛΟΣ:                         ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΡΗΓ.ΣΑΤΟΛΙΑΣ            
ΜΕΛΟΣ:                         ANAΣΤΑΣΙΟΣ  Κ. ΤΣΙΩΤΟΣ   



  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.