HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΣτΕ: Αντισυνταγματικό να γίνονται καθηγητές, μη πανεπιστημιακοί γιατροί

Αντίθετη στις συνταγματικές επιταγές κρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η απόφαση του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα...

Αντίθετη στις συνταγματικές επιταγές κρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η απόφαση του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, με την οποία είχαν τη δυνατότητα μη πανεπιστημιακοί να παίρνουν τον τίτλο του καθηγητή.
Το θέμα κρίθηκε μετά την προσφυγή στο ανώτατο δικαστήριο συλλόγων καθηγητών ΑΕΙ, της ιατρικής, και άλλων σχολών που ζητούσαν να ακυρωθεί η υπ΄ αριθμ. Υ10α/Γ.Ποικ. 42832/2012 απόφασης των υπουργών Υγείας και Παιδείας για την «απονομή τίτλου κλινικού καθηγητή σε ιατρούς του ΕΣΥ με βαθμό συντονιστή διευθυντή».
Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι οι διατάξεις της εν λόγω υπουργική απόφασης που αφορούν «το θεσμό του κλινικού καθηγητή προσκρούουν στο Σύνταγμα και ειδικότερα στις αρχές της Ακαδημαϊκής ελευθερίας και της αυτοδιοίκησης των ΑΕΙ που κατοχυρώνονται στις διατάξεις του άρθρου 16 του Συντάγματος όσο και προς τις αρχές της ισότητας και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και σταδιοδρομίας εκάστου κατά το λόγο της προσωπικής του αξίας, εφόσον με την εισαγωγή του θεσμού αυτού το εκπαιδευτικό και διδακτικό έργο των Ιατρικών Σχολών επιτελείται πλέον από πρόσωπα που παρουσιάζουν ανομοιογένεια από άποψη προσόντων, καθηκόντων και ευθύνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.