Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΤΡΕΧΛΟ: Τιμήθηκε η μνήμη των θυμάτων του βομβαρδισμού σε Μάνεσι - Τρεχλό - Λαπάτα (φωτο)

Πάνδημα τιμήθηκε σήμερα η 73η επέτειος από το βομβαρδισμό, των Γερμανών κατακτητών Γερμανούς κατακτητές,που άφησε 14 νεκρούς, άμαχους π...

Πάνδημα τιμήθηκε σήμερα η 73η επέτειος από το βομβαρδισμό, των Γερμανών κατακτητών Γερμανούς κατακτητές,που άφησε 14 νεκρούς, άμαχους πατριώτες, ανάμεσά τους,γυναίκες και επτά μικρά παιδιά σε Τρεχλό, Λαπάτα και Μάνεσι. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Τρεχλό με σεβασμό, όπως αρμόζει, σ´ ένα τέτοιο, συγκλονιστικό,γεγονός. 
Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσαν οι Ιερείς Γεώργιος Τζελέπης (πρεσβύτερο και νεότερο), Γεώργιος Στρουμπούκης και Αθανάσιος Γεωργόπουλος ενώ για το ιστορικό της ημέρας μίλησε ο δάσκαλος των χωριών αυτών και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τρεχλού, Ανδρέας Κολοβος. Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, πρώην βουλευτής και νομάρχης Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο βοηθός Δημάρχου Νίκος Μαγκαφάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Μαντάς και Ανδρέας Ζυγούρας, ο  Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων Παναγιώτης Τριαντόπουλος, ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων Τρεχλού και Μανεσίου, Ανδρέας Σπηλιόπουλος και Γιάννης Κουτρουμάνης αντίστοιχα, οι προέδροι των Συλλόγων Μανεσίου και Λαπάτας, Φωκίωνα ς Χολιαστός και Νίκος Αντωνόπουλος αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος Χαρίλαος Ερμείδης και με πολλοί κατοίκους του Τρεχλού και των άλλων χωριών.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς τόνισε.
"Σήμερα τιμήσαμε με σεβασμό, όπως αρμόζει, σ´ ένα τέτοιο, συγκλονιστικό,γεγονός. Περισσότερο, προβληματιστήκαμε και αντλήσαμε διδάγματα, για τις καταστροφικές συνέπειες του πολέμου και για την υπέρτατη αξία της Ειρήνης. Σ´ αυτό, συνέβαλε και η μεστή νοημάτων ομιλία, του νέου, δασκάλου των χωριών αυτών και προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Τρεχλού, Ανδρέα Κολοβού." Συγκινητική,ήταν τέλος η κατάθεση του πρώτου στεφανιού,εκ μέρους των απογόνων των θυμάτων,που έγινε από τον Νικόλαο Τζόβολο, αδελφό του εκτελεσθέντος, κατά το βομβαρδισμό πεντάχρονου,Νικολάκη Τζόβολου,του οποίου έλαβε και το όνομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.