HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εορτασμός 72ης επετείου του Ολοκαυτώματος της Βλαχέρνας παρουσία του Δημάρχου Καλαβρύτων (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Η 72η Επετείος του Ολοκαυτώματος της Βλαχέρνας του Δήμου Τρίπολης από τα Γερμανικά Στρατεύματα την 19η Ιουλίου 1944 τιμήθηκε χθες Κυρια...

Η 72η Επετείος του Ολοκαυτώματος της Βλαχέρνας του Δήμου Τρίπολης από τα Γερμανικά Στρατεύματα την 19η Ιουλίου 1944 τιμήθηκε χθες Κυριακή 24 Ιουλίου 2016. 
Το πρωί τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν Αγίων Αναργύρων και ακολούθησε συγκέντρωση των επισήμων και του λαού στο χώρο του Μνημείου των πεσόντων όπου έγινε επιμνημόσυνη δέηση, σχετική ομιλία από τον κ. Κατσούλη Παναγιώτη, Διευθυντή Ειδήσεων της ΕΡΤ, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Καλαβρύων και Προεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος 1940-1945, κ. Γιώργος Λαζουράς
O Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς σε δηλώσεις του τόνισε: "Αποτίσαμε φόρο τιμής, μνήμης και σεβασμού, στη Μαρτυρική Βλαχέρνα Τρίπολης, στις εκδηλώσεις μνήμης για την 72η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βλαχέρνας. Στις 19 Ιουλίου 1944,οι Γερμανοί Ναζί κατακτητές πυρπόλησαν ολόκληρη τη Βλαχέρνα, για την αντιστασιακή δράση των κατοίκων της. Η Βλαχέρνα είναι χαρακτηρισμένο, με προεδρικό διάταγμα, ήδη, από το έτος 2005, Μαρτυρικό χωριό και είναι μέλος (και ο Δήμος Τρίπολης που συνενώθηκε) του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος 1940-1945,του οποίου, έχω την τιμή, να είμαι, πρόεδρος του Διοικητικού του Συμβουλίου.
Παρεβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο  Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Παπαηλιού, ο  Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, εκπρόσωποι του Στρατού και των σωμάτων ασφαλείας και πολλοί άλλοι. 





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.