BREAKING NEWS
latest

Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

«ΚΑΜΕΝΙΑΝΕΙΑ 2016» - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ο Σύνδεσμος Καμενιανιτών – Δροβολοβιτών – Δεσινιωτών «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ», συνεχίζοντας την απρόσκοπτη πολιτιστική και άλλη δράση του για τα χωριά μας, εναρμονισμένη σε κείνα που κληρονομήσαμε από τους προγενέστερους-που άφησαν την ζωντανή σφραγίδα τους στα δρώμενα του τόπουμας-αλλά και εμπλουτισμένη με κάποιες άλλες σκέψεις και ιδέες που εμείς προσθέτουμε για το κοινό καλό, διοργανώνει κι εφέτος τις πολιτιστικές εκδηλώσεις«ΚΑΜΕΝΙΑΝΕΙΑ 2016», καλώντας όλους τους συμπατριώτες και φίλους απ τα χωριά μας, αλλά κι από όλα τα Καλαβρυτοχώρια να συμμετάσχουν.
H σύνδεσή μας με την πατρώα γη συνοδευόμενη απ την αγάπη μας γι αυτή, ας αποτελέσει ένα ακόμη εφαλτήριο για το καλύτερο αύριο του τόπου μας.
Τα δε χωριά μας θ αποτελούν πάντα πηγή έμπνευσης, πολιτισμού και δύναμης για όλους μας, καθώς και για τη συνέχιση της ίδιας της ζωής μας. Απ αυτά παίρνουμε, αλλά και σ αυτά δίνουμε ζωή, με την παρουσία και τη δράση μας. Σας καλούμε όλους να τιμήσετε τις γεμάτες παράδοση και πολλές συγκινήσεις εκδηλώσεις μας.
****ΠΡΟΣΟΧΗ: Από φέτος ο «Ηράκλειος Αγώνας Δρόμου» που πραγματοποιείται την 9η πρωινή της 14ης/8/2016, (δείτε αναλυτικά στο πρόγραμμα), αποκτά Πανελλήνιο χαρακτήρα. Μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές απ όλα τα χωριά μας και ολόκληρη την Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι μέχρι την 13η Αυγούστου, στα τηλέφωνα: 6972571650     –  6974053943 & 6944580750.

***********************************************************
ΙΙ. ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Ώρα 5η απογευματινή: Στον Άγιο Νικόλαο Καμενιάνων και σε ειδικά προσφερόμενο χώρο.
Αγώνας σκοποβολής με κυνηγετικό όπλο: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων (Α.Γ.Ε.Ν.).
Βραβεύονται:
Ο πρώτος, ο δεύτερος και ο τρίτος.
Επόπτες θα ορισθούν άτομα που έχουν γνώση και εμπειρία περί του αντικειμένου.
ΙΙΙ. ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
1.   Ώρα 9η πρωινή: Ηράκλειος Αγώνας Δρόμου Α.Γ.ΕΝ.
Διαδρομή: «Αλώνι Ξενοχρήστου» Καμενιάνων, προς Καπρίβαινα, μήκους (1000) μέτρων.
Βραβεύονται: Ο πρώτος, ο δεύτερος και ο τρίτος.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Από φέτος ο Ηράκλειος Αγώνας Δρόμου αποκτά Πανελλήνιο χαρακτήρα. Μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές απ όλα τα χωριά μας και ολόκληρη την Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι μέχρι την 13η Αυγούστου, στα τηλέφωνα: 6972571650 – 6974053943&6944580750.
2.   Ώρα 12η: Πολιτιστικός διαγωνισμός στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Καμενιάνων.
Ο διαγωνισμός έχει θέματα για όλες τις ηλικίες και βαθμούς εκπαίδευσης, αντλούμενα από τα ιστορικά δρώμενα των χωριών μας και την παράδοση του τόπου μας.
3.  Ώρα 5.30 απογευματινή: Ποδοσφαιρικοί Αγώνες στο Αθλητικό μας κέντρο «ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΜΕΝΙΑΝΩΝ»
Οι αγώνες θα πλαισιωθούν:  α) Από τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά και β) Από εφήβους και μεγάλους σε μικτές ομάδες απ τα χωριά μας, Καμενιάνοι- Δροβολοβό και Δεσινό.
Οι νικήτριες ομάδες βραβεύονται.
Η βράβευση είναι συλλογική για να καλλιεργείται το ομαδικό πνεύμα και ο υγιείς ανταγωνισμός με ευρύτερους ορίζοντες.
Εφόσον επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι κατά τους αγώνες, γίνεται ειδική βράβευση παραγόντων και αγωνιζομένων, για το ευ αγωνίζεσθαι.
4. Η Παιδική Βραδιά θα γίνει  με ευρύτερους στόχους πνευματικούς, εθιμοτυπικούς και χριστιανικούς.
ΙV. ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
1.  Ώρα 8η πρωινή: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ αρτοκλασίας στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Καμενιάνων.
2. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας επιμνημόσυνη δέηση -προσκλητήριο αγωνιστών και πεσόντων- κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του χωριού.
3. Ώρα 10.30 πρωινή: Κεράσματα, καφές, κλήρωση της παραδοσιακής κουλούρας, στο Πνευματικό Κέντρο Καμενιάνων. Φιλολογικό Μνημόσυνο για τον Παπαμήτσο Καλογερόπουλο- ομιλία. Στη συνέχεια ακολουθεί ξενάγηση στο Λαογραφικό μας Μουσείο.
4.Ώρα 11.15 πρωινή: Στο Αθανασέϊκο Αλώνι: α) Αγώνες δρόμου Α.Γ.Ε.Ν. και β) Αγώνες δρόμου παίδων.
γ. Αγώνας δρόμου αναβίωσης του εθίμου της παραδοσιακής κουλούρας.
δ. Αγώνες σκοποβολής με αεροβόλο όπλο, Α.Γ.Ε.Ν. και παίδων.
Βραβεύονται οι τρεις πρώτοι σε κάθε άθλημα.
5.  Από ώρας 7ης απογευματινής στον αύλειο χώρο του Αγίου Αθανασίου.
Έναρξη προγράμματος βραδινών εκδηλώσεων – φιλοξενία – Μουσική βραδιά – Διαγωνισμός Δημοτικού τραγουδιού – βραβεύσεις – διακρίσεις κλπ.
V. ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Γιορτή  Περιβάλλοντος και κυνηγίου.
Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες - εξειδικευμένες για την προστασία του περιβάλλοντος, της χλωρίδας και της πανίδας του τόπου μας από αλόγιστεςενέργειες και παρεμβάσεις, καθώς και από φυσικές καταστροφές - σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα μας. Θα ακολουθήσουν ξεναγήσεις σε ιστορικούς χώρους.
VI. ΠΕΜΠΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΓΕΝΕΣΙΟΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΜΕΝΙΑΝΩΝ.
Πανηγυρική Θεία λειτουργία μετ αρτοκλασίας στον εορτάζοντα ναό  Γενέσιον της Θεοτόκου Καμενιάνων. Αναβίωση παλαιοτέρων εθίμων καθώς και του  εθίμουτης κουλούρας, κεράσματα κλπ.
VIΙ. ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΔΕΣΙΝΟΥ – ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
1. Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία, στον Πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Δεσινού.
2.  Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θ ακολουθήσει η βράβευση των τριών καλλίτερων μαθητών του Γυμνασίου Ψωφίδας, (έναν από κάθε τάξη).
VΙΙΙ. ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
α.Γίνεται γνωστό σε όλους ότι:  Στους Αγώνες και όλα τα αθλήματα προέχει, η προσωπική ασφάλεια και η ακεραιότητα των αγωνιζομένων.
   Προς τούτο είναι απαραίτητη η υγειονομική – ιατρική εξέταση των συμμετεχόντων που θα γίνει με ευθύνη των γονέων τους  για τους ανηλίκους και των ιδίων για τους ενηλίκους.
Οι εκδηλώσεις και οι αγώνες, έχουν χαρακτήρα κοινωνικό, εορταστικό, πανηγυρικό. Γι αυτό και ο Σύνδεσμός μας υπερτονίζει ιδιαίτερα κάποια θέματα που πρέπει απαραίτητα να λάβουν υπόψιν τους οι συμμετέχοντες σε κάθε ενέργεια και εκδήλωση.
β. Γνωστοποιούμε επίσης ότι οι εκδηλώσεις βασίζονται πέραν των άλλων- στο πρακτικό μέρος τους - στην εθελοντική προσφορά εργασίας και σε ότι άλλο χρειαστεί, όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Επιπρόσθετα δε τονίζουμε πως η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη. Τα Καμενιάνεια είναι γιορτή για όλους μας. Είναι Πολιτιστική Εκδήλωση που τιμά τα χωριά μας και τους ανθρώπους, ζώντες και τεθνεώτες.
γ. Ο Σύνδεσμός μας κατόπιν αποφάσεως του Δ.Σ. θα πραγματοποιήσει Φιλολογικό Μνημόσυνο για τον μακαριστό ιερέα και δημοδιδάσκαλο Παπαμήτσο Καλογερόπουλο κατά τις μέρες εκδηλώσεων των Καμενιανείων. Επίσης γίνεται γνωστό ότι σε επί μέρους θέματα μπορεί να γίνει και  μερική τροποποίηση του προγράμματος για τυχόν θέματα που ενδέχεται να προκύψουν.
Με την συμμετοχή όλων μας θα στεφθούν με επιτυχία και οι φετινές εκδηλώσεις μας.
Υ.Γ. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις όλων των «αδελφών Καλαβρυτινών Συλλόγων.
Καλή αντάμωση στα χωριά μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Του Συνδέσμου Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών.


« PREV
NEXT »