Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κ.ΒΛΑΣΙΑ: Παρουσίαση βιβλίων Εύας Αθανασοπούλου - Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Στην πλατεία της Κάτω Βλασίας θα βρεθούν αυτή την Τρίτη 2 Αυγούστου οι εκδόσεις «Πικραμένος» και τα βιβλία της Εύας Αθανασοπούλου «Μνή...

Στην πλατεία της Κάτω Βλασίας θα βρεθούν αυτή την Τρίτη 2 Αυγούστου οι εκδόσεις «Πικραμένος» και τα βιβλία της Εύας Αθανασοπούλου «Μνήμη & Σκιές / Οι χαμένοι δρόμοι της Σμύρνης» και «Σε δύο βάρκες». Τα βιβλία θα παρουσιάσουν, η Νέλλη Βουτσινά από τις εκδόσεις «Πικραμένος», η Ιστορικός – Αρχαιολόγος Ανδρονίκη Χρυσάφη και φυσικά η ίδια η συγγραφέας. 
Η παρουσίαση που θα ξεκινήσει στις 8.30 το βράδυ θα κλείσει μουσικά με την Ιόνια Ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Παναγιωτόπουλου. 
ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΣΚΙΕΣ
Το μυθιστόρημα πραγματεύεται το θέμα της σκιάς, του βάρους και της επιρροής του παρελθόντος μας στη ζωή και τις επιλογές μας. Ενός παρελθόντος που σχετίζεται τόσο με την ταυτότητα των προγόνων και την ιστορία της οικογένειάς μας, κάποτε μάλιστα ανείπωτης και άρρητης, όσο και με σημαντικά, πολύ προσωπικά βιώματά μας. Υπάρχει άραγε μία κοινή συνιστώσα για τα γεγονότα που διατηρούνται ζωντανά στη μνήμη μας και για τα άλλα που συνειδητά ή ασυνείδητα οδηγούνται στη λήθη;
Ο Αλέξιος και η Αικατερίνη, ο Κυριάκος και η Φωτεινή, ο Λάμπης και η Φρόσω, ο Άρης και η Μυρτώ είναι τα κεντρικά πρόσωπα αυτού του μυθιστορήματος που ζουν σε χρόνους διαφορετικούς και σε τόπους που βίωσαν με ένταση το τελεσίδικο του πεπρωμένου της Ιστορίας: στη Σμύρνη προ της Καταστροφής του '22, στην Κατοχική / Εμφυλιακή Πάτρα, στην Μετεμφυλιακή Ελλάδα των Καλαβρύτων, στο Βερολίνο της ενοποίησης της Γερμανίας.
Μοιράζονται μαζί μας τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, και συναντιούνται μεταξύ τους μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου, σε παράλληλες ή υπόγειες διαδρομές ως σημαντικές αναφορές της ζωής ενός ακόμη ήρωά του -του Αλέξη Ανωγιαννάκη- εκεί που η αγάπη, ο έρωτας, το βάρος και οι σκιές του παρελθόντος, ανακόπτουν τις αυτονόητες τροχιές και τις ευθύγραμμες πορείες.

ΕΥΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
H Εύα Αθανασοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός (Πανεπιστημίου Πατρών) με μεταπτυχιακές σπουδές και Διδακτορικό Δίπλωμα (Dr.-Ing.) στην Πολεοδομία-Χωροταξία στο Τεχνικό Παν/μιο του Βερολίνου Γερμανίας.
Έχει εργαστεί ως στέλεχος Aναπτυξιακών Φορέων στη Διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων. Την περίοδο 2003-2009 διετέλεσε Διευθύντρια του Κέντρου Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδος και από τον 2/2013 έως τον 9/2014 Διευθύνουσα Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Πάτρας ΑΕ. Υπήρξε μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΔΕ και του ΔΣ του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών.
Έχει διδάξει χωρικό και περιβαλλοντικό σχεδιασμό σε Πανεπιστήμια της Ελλάδος και του Eξωτερικού και δημοσιεύσει/παρουσιάσει εργασίες της σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.
Διατηρεί τεχνικό γραφείο αρχιτεκτονικών, πολεοδομικών και περιβαλλοντικών μελετών με τον σύζυγό της Μηχανικό Pit van Alen στην Πάτρα και είναι μητέρα δύο παιδιών.
Το Μνήμη και Σκιές είναι το δεύτερο λογοτεχνικό βιβλίο. Προηγήθηκε το λογοτεχνικό έργο της Μέλαν σώμα, λευκό. 1981-2011: 30 χρόνια μετά τη νίκη, που κυκλοφόρησε το 2011 από τις εκδόσεις Διαπ@λιτισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.