Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

1975: Ένας… πύραυλος έπεσε στη Δίβρη!

γράφει ο Νίκος Παπακωνσταντόπουλος Μαθητής στην Ε΄ Γυμνασίου στη Δάφνη (Καλαβρύτων) το Φλεβάρη του 1975 ο γράφων και στο διάλειμμα τ...

γράφει ο Νίκος Παπακωνσταντόπουλος
Μαθητής στην Ε΄ Γυμνασίου στη Δάφνη (Καλαβρύτων) το Φλεβάρη του 1975 ο γράφων και στο διάλειμμα το νέο μαθεύτηκε αστραπιαία: Στη Δίβρη έπεσε ένας πύραυλος!
Η περιέργεια, το ενδιαφέρον, οι απορίες δημιούργησαν αμέσως ένα μεγάλο πηγαδάκι στο προαύλιο του σχολείου και με αγωνία προσπαθούσαμε να μάθουμε ο ένας από τον άλλον τι έγινε. Οι καθηγητές μας εξέφρασαν μεγάλες αμφιβολίες να έχει συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά με τη φαντασία του ο καθένας από εμάς έδινε τη δική του διάσταση στο θέμα. 
Άλλος έλεγε πως πρόκειται για διαστημόπλοιο(!) ή εξάρτημα διαστημοπλοίου. Άλλος συμπλήρωνε πως ο μισός έχει «φυτευτεί» στη γη και ο άλλος μισός είναι έξω από το έδαφος και καπνίζει. Άλλος, πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση για επιζώντες από το πλήρωμα. Άλλος, πως έχει πάει στρατός να τον «φυλάξει». Άλλος, πως περιέχει ποσότητες ραδιενέργειας και σε μεγάλη ακτίνα γύρω του όλα τα δέντρα θα ξεραθούνε και άνθρωποι θα πεθάνουν. Ακούστηκαν πολλές ακόμα γνώμες… ειδικών!
Ένας συμμαθητής πήρε την πρωτοβουλία και μάζεψε δέκα δραχμές απ’ όσους θέλαμε να πάμε να δούμε το φαινόμενο, έστω και από μακριά. Ο ίδιος φρόντισε και μισθώσαμε το μικρό φορτηγό του Μιλτιάδη Χρυσανθακόπουλου (αν θυμάμαι καλά τ’ όνομά του) με οδηγό τον ίδιο.
Αμέσως μετά το σχόλασμα και το βιαστικό φαγητό στη Μαθητική Εστία, ανεβήκαμε καμιά δεκαπενταριά μαθητές στην σκεπασμένη με τέντα καρότσα του MAZDA, που ήταν και καινούργιο, και το μικρό ταξίδι για το κάτι πρωτόγνωρο άρχισε με πολύ ενθουσιασμό και δέος!
Λίγο πριν φτάσουμε στη Δίβρη, συναντήσαμε ένα ταξί από τη Δάφνη που είχε πάει και επέστεφε με επιβάτες, να λύσουν κι αυτοί την απορία τους. Σταμάτησαν τα δύο αυτοκίνητα και ο οδηγός του ταξί απάντησε στις ερωτήσεις του Μιλτιάδη, με πνεύμα εμπαιγμού για τον ίδιο, τους επιβάτες του και όλους εμάς: 
«Μια μπουκάλα πετρογκαζιού κύλισε από ένα φορτηγό κι έχει σταματήσει σ’ ένα λαγκάδι!...»!!!
Το MAZDA έκανε αναστροφή και γυρίσαμε στη Δάφνη, με τη γνωστή έκφραση που λέγεται και στον τόπο μας: 
«Μας έμειν’ η χαρά»!  

Νίκος Παπακωνσταντόπουλος

Ο Νίκος Παπακωνσταντόπουλος γεννήθηκε στο Λειβάρτζι του Δήμου Καλαβρύτων. Πέραν του λειτουργήματός του (Διπλωματούχος Νοσηλευτής) δραστηριοποιείται και στο λογοτεχνικό χώρο, με εκδόσεις βιβλίων και δημοσιεύσεις άρθρων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Γάλλιου από το Γοργόμυλο Πρέβεζας και έχουν δύο παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.