HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΑΤΡΑ: Συνελήφθη 15χρονος για ληστεία και διακεκριμένες κλοπές.

Συνελήφθη, χθες (7-7-2016) το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με τη συνδρομή αστυνομικών της ...

Συνελήφθη, χθες (7-7-2016) το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 15χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και διακεκριμένες κλοπές.
Για την ίδια υπόθεση, με τις κατηγορίες της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και παράβασης του νόμου περί όπλων,  αναζητείται για να συλληφθεί, μια 48χρονη ημεδαπή, τα πλήρη στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο 15χρονος χθες το απόγευμα στην Πάτρα, αφαίρεσε με τη μέθοδο της απασχόλησης, με αιφνιδιαστική κίνηση, μια χρυσή αλυσίδα από το λαιμό 79χρονης πεζής ημεδαπής.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της (Ο.Π.Κ.Ε.), που περιπολούσαν στην περιοχή, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του δράστη και την προσαγωγή του στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι ο δράστης, αμέσως μετά την κλοπή, πώλησε έναντι του χρηματικού ποσού των εβδομήντα πέντε ευρώ την αλυσίδα στην 48χρονη δράστιδα, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•       έξι βραχιόλια,
•       επτά αλυσίδες λαιμού,
•       ένα ζευγάρι σκουλαρίκια,
•       τέσσερα γυναικεία ρολόγια,
•       έξι καρφίτσες – μπουτονιέρες,
•       ένα κολιέ μαργαριταρένιο,
•       ένα παραλληλόγραμμο κόσμημα (δύο καρδιές)
•       επτά κινητά τηλέφωνα,
•       δυο ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και ένα μια βιντεοκάμερα,
•       ένα tablet
•       ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ
Σημειώνεται ότι, τα παραπάνω κατασχεθέντα φυλάσσονται στην Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προκειμένου να εξακριβωθεί το νόμιμο της κατοχής τους.
Από τις έρευνες των αστυνομικών ταυτοποίηθηκε η συμμετοχή του δράστη σε ληστεία που είχε λάβει χώρα στις (20-1-2016) σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής, στην Πάτρα, κατά την οποία ο συλληφθείς, ενεργώντας από κοινού με συνεργό του, που αναζητείται, εισήλθαν στην οικία της ηλικιωμένης και με την απειλή μαχαιριού της αφαίρεσαν την βέρα της, από το χέρι της.
Επιπλέον, κατά το προανακριτικό έργο προέκυψε πως ο 15χρονος είχε διαπράξει από τις (5-5-2015) μέχρι και τις (24-3-2016), ακόμη δύο κλοπές σε βάρος πεζών ηλικιωμένων γυναικών και εννέα κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τα (7.500) ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.