Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου η διαβούλευση για την Τουριστική Ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας

Μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσει η διαβούλευση που ξεκινά σήμερα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του έργου « Σχεδια...

Μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσει η διαβούλευση που ξεκινά σήμερα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του έργου «Σχεδιασμός και εφαρμογή δράσεων τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», κατά την οποία εκπονείται και η Μελέτη Τουριστικού Προϊόντος και Ανταγωνιστικής Ταυτότητας της Περιφέρειάς μας.
Σε όλη αυτή τη χρονική περίοδο οι αναπτυξιακοί φορείς, η τοπική αυτοδιοίκηση, η τοπική κοινωνία του Τουρισμού μπορεί να συμμετέχουν ενεργά και να υποβάλλουν τις προτάσεις τους.
Το προσχέδιο και η εφαρμογή των δράσεων τουριστικής προβολής ανακοινώθηκε στη σημερινή ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), με την παρουσία πλήθους εκπροσώπων φορέων, εκδήλωση που αποτέλεσε και την έναρξη της διαβούλευσης.
«Για εμάς στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η διαμόρφωση στρατηγικής για τον τουρισμό αποτελούσε πάντα προτεραιότητα και είναι στόχος μας καθώς θα μπορέσει να συμβάλλει στην ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Όμως όλα αυτά θα γίνουν πραγματικότητα μόνο αν συνεργαστούμε όλοι μαζί. Οι φορείς, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι πολίτες. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος. Και αυτή τη στιγμή είμαστε σε ένα πολύ καλό δρόμο για να το πετύχουμε» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος τόνισε πως «οι προτάσεις των συμμετεχόντων φορέων τόσο στη σημερινή εκδήλωση όσο και κατά τη διαβούλευση, θα ληφθούν υπόψη κατά τη διαδικασία εκπόνησης της Μελέτης. Στόχος μας είναι η αποτύπωση και ανάλυση στοιχείων τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου τουριστικών προϊόντων και προσφερόμενων εμπειριών, η ανάδειξη και η αποκάλυψη της μοναδικής τοποθέτησης της Περιφέρειας ως τουριστικός προορισμός».
Παρουσίαση στην εκδήλωση για το ΣΕΤΕ και τη συνεργασία έκανε ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου, Γιώργος Αμβράζης, ενώ ο Γενικός Διευθυντής Marketing Greece, Ιωσήφ Πάρσαλης, παρουσίασε το Προσχέδιο Μάρκετινγκ Τουριστικού Προϊόντος, της Ταυτότητας Επικοινωνίας και της Εισήγησης Διαβούλευσης.
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις προτάσεις τους, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να αναρτήσουν συνοδευτικό υλικό από τις 25/7/2016 μέχρι και 11/9/2016, μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη ενότητα της ιστοσελίδας της Περιφέρειας (http://www.pde.gov.gr/smpd/). Στην ενότητα αυτή βρίσκονται το Προσχέδιο της Μελέτης Τουριστικού Προϊόντος Μάρκετινγκ Τουριστικού Προϊόντος και Ανταγωνιστικής Ταυτότητας Δυτικής Ελλάδας, το Έντυπο διαβούλευσης σε doc και pdf (το συμπληρωμένο έντυπο θα πρέπει να σταλεί στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: regiodev@pde.gov.gr).

Στην ειδική εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, Οικονομικών και Αξιοποίησης Περιουσίας Χαράλαμπος Αριστειδόπουλος, Υποδομών και Δικτύων Νίκος Υφαντής, Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπράμος, η Εκτελεστική Γραμματέας Διονυσία Μαράτου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής, εκπρόσωποι από: Δήμος Αγρινίου, Αναπτυξιακή Εταιρία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Ένωση Ξενοδόχων Αχαΐας, Ένωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων, Σύλλογο Ξενοδόχων Δήμου Πύργου, Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Καλαβρύτων, Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Γέφυρα Α.Ε., Ένωσης Ξενοδόχων Δυτικής Ηλείας, Αχαΐα – Αναπτυξιακή Α.Ε., Επιμελητηρίου Ηλείας, Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ), Σχολή Διοίκησης Οικονομίας ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας – Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων, στελέχη ΣΕΤΕ/ ΙΝΣΕΤΕ, ΚΟΙΝΣΕΠ Προβάλλω τη Ναύπακτο, εταιρίες και επιχειρήσεις, στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.